Tužilaštvo: Više stotina hiljada dolara oprano u korist DFa
Iva Pavlović

Istraga o pranju novca

Tužilaštvo: Više stotina hiljada dolara oprano u korist DFa

V.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Bajković-Pavlović privedena je juče po nalogu specijalnog tužioca na saslušanje zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije koja je prala novac u interesu PZP uoči predizborne kampanje

Ona je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode.

.Osim Bajković-Pavlović, u okviru istrage o pranju novca Tužilaštvo je privelo Luku Radunovića, sina poslanika Demokratskog fronta Slavena Radunovića i Petra Draškovića, članu Nove, koje će, kako je nezvanično saopšteno, tužiteljka saslušati danas.

Tužilaštvo ih sumnjiči da su dio Medojevićeve kriminalne grupe koja je prala novac.

"U toku istrage koju Specijalno državno tužilaštvo vodi protiv okrivljenog M.N i drugih zbog krivičnih djela - stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su M.N i N.M organizovali kriminalnu organizaciju i preko članova te organizacije, među kojima su i  aktivisti PZP-a i DF-a, u legalne tokove na teritoriji Crne Gore stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti", navodi se u saopštenju Specijalnog Tužilaštva.

Iz Tužilaštva navode da su se tim novcem vršilla plaćanja aktivista DF-a i angažovali pripadnici DF-a i sa njima bliska lica koja su vršila uplate tog novca u vidu donacija u filijalama poslovnih banaka u CG, zatim su se za potrebe aktivnosti navedenih političkih subjekata,  bez odobrenja bavila bankarskom djelatnošću - konverzijom novca, zamjenom  valute USD za EUR radi njihovog stavljanja u legalne tokove,  te tim novcem vršila plaćanje lica koja su obavljala poslove marketinga za kampanje DF-a, vršila plaćanja zakupa objekata koji su bili korišćeni za potrebe kampanje,  kao i opreme koja je korišćena za kampanju DF-a .

"Iz do sada prikupljenih dokaza proizilazi osnovana sumnja da su  i I.P, P.D, L.R, kao članovi navedene kriminalne organizacije preuzimali novac u valuti USD od člana kriminalne organizacije, koji potiče od kriminalne djelatnosti i u više navrata vršili konverziju novca u poslovnim bankama na teritoriji Crne Gore stavljajući ga na taj način u legalne tokove", saopšteno je iz Sdta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.