Demokrate: DPS demonstrirao domete porodičnog preduzetništva
Demokrate

U pohari BD

Demokrate: DPS demonstrirao domete porodičnog preduzetništva

“Nema većeg licemjerja i zamjene teza nego sto je priča DPS Budve o nepotizmu i konvertitstvu. Onako kako su ojadili Budvu višemilionskim mahinacijama, tako su obogatili međunarodne priručnike korupcije ubjedljivim primjerima kako se uvlače čitave funkcionerske porodice u koruptivno-nepotističke šeme”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Iz ove partije dodaju, da su iz DPS u Srbiju naposletku prigrlili kao svoj zbjeg nakon pravnog procesuiranja u Crnoj Gori.

“O moralu ne smije govoriti onaj ko krade u Crnoj Gori, a u Srbiju bježi od zakona i zatvora. Od lažnih DPS moralista je nastala nova klasa: Novoterazijanci – DPS kriminalci u bjekstvu od zakona. Tako, Svetu Maroviću je za skrivanje po Beogradu poslužila depresija. No, ni to neće dugo. Otići ćete u zatvor kako zbog svoje prošlosti, tako i zbog crnogorske budućnosti. I otići u zatvor i vratiti oteto”, poručuju oni.

OKG Budva je, kako dodaju, “imalo kompletnu plemensku organizaciju korupcije i kriminala na čelu sa poglavicom”.

“Brat poglavice, Dragan, bio je za to vrijeme na visokom položaju u opštinskoj upravi Budve, a njegova snaha Darija PR TO Budve, a Lana Marović šef protokola u Opštini. Kćerka plemenskog poglavice Sveta, Milena, bila je menadžer Opštine Budva, a Milenina kuma Jelena Srzentić je bila pomoćnica sekretara za zaštitu imovine. Kuma nije dugme, a ko još u plemenu zarezuje javnu imovinu. Da nijesu samo kume bile zbrinute govori i primjer Aleksandra Tičića. Kum Aleksandar Tičić je bio menadžer Opštine. Bez kumova i braće ni u radost ni u žalost, pa tako su tu u podjeli plijena bila i braća Sveta poglavice. Milan Vučinić, Svetov brat od tetke je bio potpredsjednik Opštine. A drugi brat od tetke Miodrag Vučinić je bio metnut za predsjednika Savjeta RTV Budva. Nadaleko čuvena strina Mirjana je bila načelnik budvanskog katastra”, navode iz ove partije.

Tu nije kraj jer to, po riječima Demokrata, “kriminalno-koruptivno pleme” nije malo.

“Supruga sadašnjeg šefa DPS-a Budve je bila član UO Mediteran reklame. Nijedna priča o nepotizmu ne smije zaobići Bora Lazovića, tadašnjeg šefa lokalne skupštine i OKG Budva. Njegov brat Božo je bio odbornik i vlasnik restorana u kojem su se nemilice trošile opštinske pare. Borova sinovica Ivana je bila šef kabineta. A djeca od brata Jova sva zbrinuta o trošku Budvana i Budvanki: Jasmina u JU Muzeji i galerije, Balša u Bazeni Budva i Saša u Parking servisu”, dodaju oni.

Demokrate pitaju DPS, da li se stide od nepotističkog razgranavanja po Opštini od strane Ljuba Rađenovića, te podjsećaju da je, kako tvrde,  njegov sin Lazar je bio predsjednik Opštine, sin Ilija je bio predsjednik FK Mogren, a kćerka Jelena direktor TO Budva.

“Kum Lazara Rađenovića Vule Tomašević je bio direktor Budvanske rivijere. Nabrajati se ima još mnogo nepotističkih primjera DPS Budva, no nemamo kad, a nemamo ni prostora. Sve u svemu, ostavili ste haos iza sebe. Moramo nastaviti sa zasukanim rukavima da oporavljamo Budvu, i finansijski i administrativno i urbanistički. Vi patite, što od depresije, što od gubitka vlasti, ali će se računi morati položiti. Nemojte da mislite da ćete se izvući”, zaključuju oni.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.