Italija: Došao na pregled, pa silovao doktorku
Ilustracija

Italija: Došao na pregled, pa silovao doktorku

Italijanski zvaničnici založili su se danas za povećanje broja policijskih patrola u toj zemlji i nove, strože zakone posle niza silovanja širom Italije.

Pošto se danas saznalo za dva nova slučaja silovanja, gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi rekla je da je ovo "crni septembar za Italiju".

Prema navodima, jedna Njemica noćas je silovana, opljačkana i ostavljena vezana u poznatom rimskom parku Vila Borgeze.

Policija je u Kataniji danas uhapsila muškarca osumnjičenog za silovanje doktorke kod koje je došao da bi mu bila ukazana pomoć.

Tim napadima prethodio je slučaj u Firenci, gdje su dvije američke studentkinje optužile dva policajca, pripadnika italijanskih karabinjera, da su ih silovali u policijskim kolima pošto su im prethodno u noćnom klubu ponudili prevoz.

Krajem avgusta poljska turistkinja je silovana, a njen partner brutalno pretučen na plaži u gradu Riminiju, na obali Jadranskog mora.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.