Tramp: Potpuno uništiti Sjevernu Koreju ako ne prestane s nuklearnim aktivnostima
Foto:Anadolija

Obraćanje na godišnjoj Generalnoj skupštini UN-a

Tramp: Potpuno uništiti Sjevernu Koreju ako ne prestane s nuklearnim aktivnostima

Američki predsjednik Donald Tramp je u obraćanju na godišnjoj Generalnoj skupštini UN-a je poručio da, ukoliko režim Pjongjanga nastavi sa nuklearnim aktivnostima, neće preostati druga opcija nego da "potpuno uništi Sjevernu Koreju"

Tramp je u rekao da su "otpadnički režimi" prijetnja svijetu.

Tramp je u svom prvom govoru na generalnoj debati u UN rekao da su suverene i jake zemlje osnova svjetskog poretka i ponovio svoje predizborno obećanje da mu je Amerika na prvom mestu.

"Otpadnički režimi su prijetnja i drugim zemljama i svojim narodima", izjavio je Tramp i dodao da takvi režimi pomažu raširenim terorističkim mrežama.

Kao "otpadničke režime" Tramp je naveo Sjevernu Koreju i Iran.

"Moramo odbaciti prijetnje suverenitetu od Ukrajine do Južnokineskog mora", rekao je Tramp.

Predsjednik SAD je svim protivnicima poručio da će američka vojska "postati jača nego ikada u istoriji".

U skladu sa "prvo Amerika" stavom, predsjednik SAD je naveo da će njegova zemlja "zauvijek biti prijatelj svijeta i posebno saveznika" ali da su Amerikanci primarna obaveza.

"Svi odgovorni lideri imaju obavezu da služe svojim građanima. Više ne možemo biti iskorišćavani ili ulaziti u jednostrane sporazume gdje SAD ne dobijaju ništa zauzvrat", rekao je Tramp.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.