Pavićević očekuje još jedan mandat Merkelove
Vladimir Pavićević

Pavićević očekuje još jedan mandat Merkelove

Politički savjetnik predsjednika Crnogorske Vladimir Pavićević boraviće u Njemačkoj u posljednjoj sedmici predizborne kampanje u ovoj zemlji. Pavićević je izjavio da putuje u Njemačku kako bi podržao svoje kolege u njemačkoj partiji CDU, čija je predsjednica kancelarka Angela Merkel.

"Važnost njemačkih saveznih izbora je šira od interesa građana te države. Razvoj Evropske unije i definisanje njenih politika, a za nas posebno važna politika proširenja, u ogromnoj mjeri zavise od politike koja se kreira i vodi u Berlinu. Prirodno je zato da se i mi interesujemo za ove izbore, iako smo navikli da strani posmatrači češće pokazuju interes za naše izbore“, rekao je Pavićević.

Pavićević očekuje da će Angela Merkel osvojiti još jedan mandat i da će još četiri godine biti kancelarka Njemačke.

"Ovo neće biti neizvjesni izbori. Ne postoji istraživanje kojim se partiji njemačke kancelarke predviđa rezultat manji od 36% glasova i samo je pitanje da li će stari saveznici, njemački konzervativci i liberali, formirati novu vladu ili će još jednom biti stvorena velika koalicija. Savez sa liberalima sigurno bi najavio, ne ogromnu, ali uočljivu promjenu njemačke  politike u važnim oblastima“, tvrdi Pavićević.

Izbori za njemački Bundestag održavaju se u nedelju, 24. septembra, a ukoliko politička partija koju vodi pobijedi, Angeli Merkel će to omogućiti da po četvrti put bude izabrana za kancelarku Savezne Republike Njemačke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.