LP: Izjave Amfilohija zaslužuju prezir

LP: Izjave Amfilohija zaslužuju prezir

Mržnja i netrpeljivost koju u svojim nedogovornim i nezrelim izjavama siju vjerski velikodostojnici i svještenici zaslužuje prezir svakog dobronamjernog čovjeka u Crnoj Gori i nije ništa drugo do posljednji ostatak antiljudskih i anticivilizacijskih ideologija koje su odavno završile na smetlištu istorije, ocjenuju u Liberalnoj partiji Crne Gore.

Dodaju da su izjave mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Amfilohija Radovića, samo su još jedan prilog ovoj tezi.

"Oni misle da su Crnogorci ako se rađaju u Crnoj Gori, pa i volovi se rađaju u Crnoj Gori pa nijesu Crnogorci" kazao je Radović.

Nakon nazivanja Crnogoraca "komunističkim nakotom, kopiladima, prokletima, pasjom vjerom, satanom" i drugim, kako navode iz LPa, etiketama mržnje, čini se da opšta ćutnja sokoli mitropolita da nastavi tim putem.

"Liberalna partija snažno se zalaže za sekularno društvo i laičku državu u kojoj će vjerske organizacije imati svoje mjesto ali daleko od onoga što jesu građanske institucije, društvo i država. Svaki drugačiji pristup, pokazalo se u decenijama za nama, ostavljao je krvave tragove na ovim prostorima koje će ispravljati pokoljenja", saopšteno je iz te partije.

Ističu da je Izvještaj Savjeta Evrope o Crnoj Gori potvrdio  je činjenicu da građanski sklad i toleranciju narušavaju nacionalističke i netrpeljive izjave svještenika i političara koji radi sitnih poena i kalkulacija dozvoljavaju sebi da unose razdor i nesigurnost među ljude.

Takođe, podsjećaju, Savjet Evrope jasno preporučuje državi Crnoj Gori da preuzme mjere ka rješavanju ovog problema koji šteti građanskom društvu i poručuju da će liberali biti najglasniji zsstupnici takve politike.

"Braniti ustavno određene o građanskoj državi i dostojanstvo svakog čovjeka, naša je dužnost" -zaključuju iz LPa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.