Tramp pitao Dačića za Anu Ivanović

Neformalni razgovor u Njujorku

Tramp pitao Dačića za Anu Ivanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom, kako je naveo, raznih senzacionalističkih napisa, da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je danas bio njegov susret sa Donaldom Trampom.

Podsjetimo, pred sam početak sastanka u sjedištu UNa, Dačić je imao priliku da porazgovara saTrampom ali i da mu pokaže papire. Mnogi su se zapitali šta je to Dačić pokazao Trampu. Kako se vidi na snimku, Trampa je ono što je Dačić pokazivao zainteresovalo, ali nije poznato o čemu se tačno radi.

„Prije početka skupa pričao sam sa Borisom Džonsonom o obilježavanju 180-ogodišnjice diplomatskih odnosa u Forin ofisu, sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN, a američkom predsjedniku Trampu, sa kojim sam se susreo prije četiri godine, donio sam fotokopije naslovnih strana svih naših novina kad je izabran“, izjavio je Dačić za Tanjug.

Podsjetio je Trampa na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da posjeti Srbiju.

„Srbi su najviše navijali za njega“, rekao je Dačić i dodao da ga Srbija čeka kao prvog američkog predsjednika posle Džeralda Forda.

Tramp je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, bilo mu je drago, naveo je osobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.

Ministar spoljnih poslova Srbije iskoristio je priliku da na sastanku o reformi UN priđe Donaldu Trampu i porazgovara sa njim.

Beogradska štampa je tim povodom iznijela različite pretpostavke.

Tako „Alo“ piše da mu je Tramp tražio broj telefona.

„Kurir“ je naveo da je Dačić podsjetio Trampa na njihov susret od prije nekoliko godina, zabilježen fotografijom, te da je navodno tražio da mu se Tramp potpiše na te slike.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.