Šabović: Moramo naći kandidata koji će privući i one razočarane građane koji ne izlaze na izbore
Džavid Šabović

Prekid bojkota - usluga režimu

Šabović: Moramo naći kandidata koji će privući i one razočarane građane koji ne izlaze na izbore

Po­sla­nik So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je (SDP) Cr­ne Go­re Dža­vid Ša­bo­vić ka­zao je da bi opo­zi­ci­o­ne stran­ke tre­ba­lo da se što pri­je do­go­vo­re o za­jed­nič­kom kan­di­da­tu za pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve na iz­bo­ri­ma na­red­ne go­di­ne. Ša­bo­vić je u raz­go­vo­ru za „Dan” re­kao da opo­zi­ci­ja mo­ra da bu­de je­din­stve­na u boj­ko­tu cr­no­gor­skog par­la­men­ta i da mo­ra po­nu­di­ti kon­kret­na rje­še­nja za kon­kret­ne pro­ble­me.

 Ka­zao je da bi mo­gu­ći pre­kid boj­ko­ta dr­žav­nog par­la­men­ta bio uslu­ga cr­no­gor­skom re­ži­mu.Po mi­šlje­nju Ša­bo­vi­ća, po­sled­nji je tre­nu­tak da se po­kre­nu kon­sul­ta­ci­je u opo­zi­ci­ji i da se do­đe do do­go­vo­ra o za­jed­nič­kom kan­di­da­tu za pred­sjed­ni­ka.

– Ako to opo­zi­ci­ja ne ura­di, ide na­ru­ku re­ži­mu. Mo­ra­ju da osta­ve po stra­ni sve su­je­te, svi tre­ba da se po­tru­de da se ra­di na smje­ni vla­sti. Mo­ra­mo na­ći kan­di­da­ta ko­ji će oku­pi­ti sve an­ti­re­žim­ske sna­ge, ko­ji će pri­vu­ći i one raz­o­ča­ra­ne gra­đa­ne i one ko­ji do­sad ni­je­su iz­la­zi­li na iz­bo­re. To nam je po­sled­nja šan­sa, jer na ova­kvu pri­li­ku opo­zi­ci­ja će po­no­vo če­ka­ti mo­žda i go­di­na­ma – ka­zao je Ša­bo­vić.

On je sa­op­štio da ne­ma ni­kog kon­kret­no ko­ga bi pred­lo­žio kao kan­di­da­ta opo­zi­ci­je, ali da je ja­sno da to ne tre­ba da bu­de par­tij­ska lič­nost. Šabović je na­gla­sio da kan­di­dat opo­zi­ci­je tre­ba da bu­de čo­vjek iz na­ro­da.

– Ja­sno je da nam tre­ba ne­ko ko ni­je par­tij­ski obo­jen, da mu ni­ko ne bi mo­gao pri­go­va­ra­ti da je stra­nač­ki an­ga­žo­van. Da­kle, da ne­ma ne­ku upe­ča­tlji­vu po­li­tič­ku pro­šlost, ne­go da to bu­de čo­vjek od na­u­ke, od zna­nja, od ugle­da, iz na­ro­da. Ima u Cr­noj Go­ri ta­kvih lju­di, i vje­ru­jem da će­mo do­ći do do­go­vo­ra – re­kao je Ša­bo­vić.

Pre­ma nje­go­vom mi­šlje­nju, opo­zi­ci­ja mo­ra da osta­ne jed­ni­stve­na po pi­ta­nju boj­ko­ta dr­žav­nog par­la­men­ta, i to je od vi­tal­nog zna­ča­ja.

– Ima­mo vr­lo ja­sne uslo­ve, ko­je smo pred­sta­vi­li na­kon par­la­men­tar­nih iz­bo­ra. Ko to even­tu­al­no pre­ki­ne i na­ru­ši, tre­ba da se do­bro za­mi­sli i za­pi­ta ko­li­ku je uslu­gu na­pra­vio re­ži­mu – na­gla­sio je po­sla­nik SDP-a.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.