Joković: Bojkot parlamenta nije idealno, ali je jedino rješenje u ovim okolnostima
Vladimir Joković, foto: Screenshot/RTCG

Vlada i premijer da iniciraju razgovore

Joković: Bojkot parlamenta nije idealno, ali je jedino rješenje u ovim okolnostima

Bojkot Parlamenta nije idealno, ali je u ovim okolnostima jedino rješenje, kazao je lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković. On je nakon sastanka u Delegaciji EU u Podgorici poručio da je na Vladi i premijeru da iniciraju razgovore.

“Ne vidim zašto ne bismo sad otvorili jedan dijalog da se konačno organizuju fer izbori”, kazao je Joković i dodao da bi razgovori mogli da počnu u oktobru.

Nakon delegacije SNP-a sa predstavnicuma EU razgovaraće članovi Predsjedništva Demokratskog fronta.

Na razgovor u kancelariju EU došli su u ime DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović i Janko Vučinić.

Juče su sastanci održani sa liderima SDP-a i Demokrata Ranko Krivokapićem i Aleksom Bečićem.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić očekuje od premijera Duška Markovića da što prije sa opozicijom počne pregovore o održavanju vanrednih izbora. Krivokapić je nakon sastanka sa Delegacijom EU u Podgorici, poručio da početak dijaloga očekuje u oktobru.

Na drugoj strani za lidera Demokrata Aleksu Bečića dijalog nije rješenje, traži ispunjavanje ranijih uslova, a potom razgovor o vanrednim izborima. Bečić je poručio da ta partija neće prekidati bojkot Parlamenta.

Kako nezvanično saznaje TVCG, opozicija će u petak imati sastanak u američkoj ambasadi sa jednim od najbližih saradnika pomoćnika zamjenika američkog državnog sekretara za Evropu i Aziju Hojta Brajana Jia. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.