Poharao Dominiku: Uragan Marija opasnost i za Florid(VIDEO)

Poharao Dominiku: Uragan Marija opasnost i za Florid(VIDEO)

Nakon uragana Irma Dominiku, malu državu i otok u Karipskom moru pogodila je i tropska oluja Marija koja je prerasla u uragan prve kategorije.

Uragan je izazvao jednu od najvećih šteta u istoriji ove male zemlje. 

Rozvelt Skerit, premijer Dominike, potvrdio je da je uragan Marija izazvao veliku štetu te da su izgubili sve što se može kupiti novcem. 

U ranijim objavama na društvenim mrežama napisao je da je poplavljena i njegova kuća, da je vjetar odnio krov i da su preživjeli zahvaljujući "milosti prirode".

Još nije poznato ima li ljudskih žrtava i povrijeđenih građana usljed nevremena koje je pogodilo Dominiku. 

Iz Američkog nacionalnog centra za uragane ranije su Mariju okarakterisali kao oluju pete kategorije. 

Vjetrovi su duvali do 250 kilometara na sat, a iz Centra su upozorili da bi uragan mogao stvoriti opasnost i na jugoistoku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) posebno na Floridi koja je bila pogođena i uraganom Irma. 

Na području ostrvske države na Karibima živi oko 72.000 stanovnika. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.