Ubistvo Lenca naručeno, angažovan profesionalac?
Ilustracija

Trag vodi do "škaljaraca"

Ubistvo Lenca naručeno, angažovan profesionalac?

Istražitelji vjeruju da je ubistvo bivšeg crnogorskog fudbalera Gorana Lenca (33) naručeno i da je za ovaj zločin angažovan profesionalac, najvjerovatnije iz kriminalne grupe koja je u policiji označena kao „škaljarci“.

Detalj da ubica nije bio maskiran navodi na sumnju da nije crnogorski državljanin, već da je, kako je i ranije bivalo u ovakvim slučajevima, angažovan sa strane.

Prema pisanju Pobjede, istražitelji vjeruju da ga je ubica, prije nego mu je prišao, posmatrao nekih dvadesetak minuta. Kako tvrde izvori bliski istrazi, ovaj Kotoranin koji je rođen u Škaljarima, bio je blizak sa drugom kriminalnom grupom iz Kotora – „kavačanima“ i radio je kao neka vrsta poslovnog kontrolora u dvije njihove picerije.

To je za sada jedini mogući motiv ovog surovog zločina, ali nema tragova koji ukazuju da se Lenac bavio prljavim poslovima, ni zvanično, ni operativno.

Interesantno je da je jedna od brojnih čitulja objavljenih juče u dnevnim listovima povodom smrti Lenca nepotpisana, ali je jasno da je ta osoba bila bliska sa njim.

U čitulji se nepoznati autor obraća „krvnicima“ s porukom da ih Lenac nikada nije ugrozio i „nikome od njih nije nanio zlo“. Jasno je da osoba, koja je očito imala razloge zbog kojih nije potpisana, zna dosta i mogla bi da pomogne u rasvjetljavanju ovog zločina.

Ubistvo Lenca koji je važio za mladića koji nije u centru kriminalnih dešavanja, iznenadilo je i sam vrh policije, kojem je ovaj zločin enigma.

Upravo zato, istražitelji su odlučni da pronađu ubicu koji je očito jedini koji zna zbog čega je povukao obarač i pucao u glavu Lencu dok je trenirao na stadionu Bokelj.

Način na koji je nekadašnji fudbaler likvidiran ukazuje da je ubica jedno vrijeme pratio Lenca, da je imao informaciju o njegovoj dnevnoj rutini i da se temeljno pripremao za zločin.

Bivši fudbaler ubijen je hicem iz pištolja u subotu oko 19:25 časova. Ubica je pucao na njega iz neposredne blizine. Očevici su ispričali da je nepoznati muškarac, dok je trajao trening fudbalera Bokelja, sišao sa tribina i pucao Lencu u potiljak i pobjegao.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.