Počele opklade: Kako će se zvati treća kraljevska beba?

U Velikoj Britaniji

Počele opklade: Kako će se zvati treća kraljevska beba?

Džorđž i Šarlot bila su imena koja su se visoko kotirala na kladionicama širom Velike Britanije prije nego što su djeca došla na svijet.

Sad, kad se i službeno počelo pričati o trećoj bebi, javnost je počela s nagađanjima i zanimljivo je da mnogi vjeruju kako će kraljevski par i ovaj put biti predvidiv.

Džordž i Šarlot tipična su tradicionalna imena pa se vjeruje da će se istim principom voditi i kod odabira imena za treću bebu, a s obzirom na to da se još uvijek ne zna pol, nagađaju se dva imena: za princa i princezu.

Zanimljivo je da su Britanci i kod jednog i kod drugog doista pogodili kako će se zvati. Oba su imena bila u samom vrhu top ljestvice, ali je zanimljivo da se uz princezino ime tad glasno nagađalo još jedno - Alice, koje je sada, kad je Šarlot zauzeto, ostalo na vrhu ljestvice imena za curicu.

No, kako je nedavno pomenula profesorica moderne britanske istorije na bostonskom univerzitetu, Ariane Šernok, ako opet bude djevojčica, mogla bi se zvati Karolina ili Alexandra.

Na kladionicama trenutno kotiraju ova imena: za djevojčicu - Alice, Viktoria i Alexandra, Grejs, Meri, Olivia, Karolina i Francis.

Spominju su i Elizabet te Diana, no i ona su već "zauzeta" jer je puno ime malene princeze upravo Šarlot Elizabet Diana.

Što se tiče imena za princa, najglasnije se pominju Artur, Albert ili Džejms, a u konkurenciji na kladionicama još su: Filip, Henry, Alexander, Viliam i Čarls, kao imena kojima će dodatno učvrstiti svoju lozu.

Radio Sarajevo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.