Ogromni brod prošao kroz kanal na Bosforu: Privremeno obustavljen plovni saobraćaj
Foto: AA

Ogromni brod prošao kroz kanal na Bosforu: Privremeno obustavljen plovni saobraćaj

Gorostas na vodi, primjeren je opis broda, odnosno platforme za traženje nafte, koja je jutros prošla kroz istanbulski kanal Bosfor.

Riječ je o platformi “Scarabeo 9“ koja pod zastavom Bahama plovi iz španske luke Las Palmas ka rumunskoj luci Konstanta.

Riječ je o plutajućem gorostasu dugom 115, visokom 75 metara i teškom blizu 37.000 tona.

2017091822579484825965991Web

Tokom prolaska platforme na Bosforu je obustavljen plovni saobraćaj, a platformu prate desetine brodića i čamaca turske obalske straže.

Nakon prolaska platforme “Scarabeo 9“, plovni promet na Bosforu će biti normaliziran.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.