Uragan

Nakon "Irme"

Uragan "Marija" ima potencijal da ugrozi već razorena karipska ostrva

Uragan "Marija" će u narednih 48 sati jačati, vjerovatno do kategorije četiri, i očekuje se da će udariti na Karibe, prije nekoliko dana pogođene olujom "Irma".

Američki centar za aragane izdao je upozorenje i objavio da je "Marija" na oko 165 kilometara udaljenosti od Barbadosa dostigla snagu kategorije jedan sa vjetrovima čija brzina dostiže oko 135 kilometara na čas i da će u narednim danima, kada stigne do Zavetrenih ostrva, postajati sve opasnija.

Kako se navodi, od tri velike oluje koje se trenutno nalaze iznad Atlantika, "Marija" ima najveći potencijal da ugrozi već dijelom razorena karipska ostrva. 

U blizini istočne obale SAD nalazi se uragan "Hoze", koji je takođe trenutno klasifikovan kao kategorija jedan, ali čije se drastično jačanje ne očekuje. Ipak, postoji upozorenje na stvaranje opasnih struja u priobalju. 

Treća oluja "Li" oslabila je u nedjelju i od nje više ne prijeti velika opasnost.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.