Detalji ubistva: Napadač se pravio da trenira, Lenac stradao zbog prijateljstva?
Goran Lenac, foto: Večernje novosti

Ubistvo fudbalera u Kotoru

Detalji ubistva: Napadač se pravio da trenira, Lenac stradao zbog prijateljstva?

Policija intenzivno radi na otkrivanju identiteta nepoznatog muškarca koji je preksinoć ubio Kotoranina Gorana Lenca (33), bivšeg crnogorskog fudbalera.

Tokom vikenda je saslušano nekoliko bezbjednosno interesantnih lica ali do sada ni jedan do njih nije zadržan pod sumnjom da je povezan sa ovim slučajem.

Bivši golman Bokelja nije imao kriminalni dosije već je, naprotiv, bio je poznat kao uzoran mladić, omiljen među sugrađanima.

Zato policija provjerava i da li bi razlog njegovog ubistva, moglo biti prijateljstvo sa sugrađanima Predragom i Draganom Kneževićem, poznatijim pod nadimkom Škuri, koji su jedno vrijeme navodno bili članovi škaljarske ekipe, da bi se kasnije odvojili od njih i navodno se približili kavačkom klanu.

Ovaj Kotoranin je ubijen u subotu oko 17.25 na terenu fudbalskog kluba Bokelj u Kotoru dok je trenirao.

Napadač nije bio maskiran, a riječ je o visokom, krupnom, crnom mladiću, koji je nedugo prije krvavog čina, posmatrao sa tribina FK Bokelj Lenca koji je sa drugom trenirao.

Na terenu je bilo još ljudi, ali je napadač strpljivo čekao da se ostali počnu razilaziti nakon čega je sišao sa tribine, počeo da trči, simulirajući da i on navodno trenira, ne ostavljajući prostora sumnji da nešto sprema.

Prišao Lencu dok je ovaj radio sklekove, i ispalio u obraz dva hica, od kojh je jedan metak ostao u glavi. Potom je trčećim korakom pobjegao prema izlazu stadiona.

Tada je, po saznanju DN, ispalio još nekoliko hitaca u vazduh, vjerovatno u namjeri da uplaši eventualne očevice.

Jedini svjedok ovog monstruoznog ubistva je Goranov drug J.M. koji je bio pored njega u tom trenutku.

Lenac je u kritičnom stanju sa velikim krvarenjem odvezen u bolnicu u Risnu, gdje su ljekari pokušali da mu spasu život, ali je prije 23 časa podlegao povredama na operacionom stolu.

DN/CdM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.