Nevrijeme u Hrvatskoj:Poplavljene ulice, kuće, padao grad veličine jajeta
Foto:Index.hr

Nevrijeme u Hrvatskoj:Poplavljene ulice, kuće, padao grad veličine jajeta

Obilna kiša stvara probleme u cijeloj Hrvatskoj, gdje je poplavljeno više gradova, javlja portal Index.hr.

Split je jutros pogodilo nevrijeme praćene gradom koji je bio veličine jajeta.

Hrvatski Hidrometeorološki zavod predviđa promjenljivo do pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, posebno ujutro na zapadu zemlje, uključen je i Meteoalarm: Istra i Kvarner su zbog mogućih obilnih padavina u narandžastom što znači da su opet moguće bujične poplave.

Izuzetno obilna kiša juče je izazvala poplave i na Kvarneru, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su zatvoreni za saobraćaj poplavljeni putevi.

DJ2o1HvXoAA0ieA620x0

Izvor:Twiter

Prema nezvaničnim podacima, sinoć je u Crikvenici palo 183 litara po kvadratnom metru, a tokom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Pod vodom su djelovi najužeg centra Crikvenice, a ima problema i na Krku.

U Crikvenici se iz korita izlio potok Dubračina i poplavio okolno područje.

Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi djelovi najužeg centra.

Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu i osnovnu školu, a vatrogasci crpe vodu uz tih objekata.

Poplavljene su i neke privatne kuće, saznaje hrvtaski portal od vatrogasaca, koji su tokom jutra obavili su četrdesetak intervencija.

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvoren put Bribir - Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara.

Na Krku je kiša izazvala najviše problema u centralnom dijelu ostrva na području Malinske, Omišlja i Dobrinja te su i tamo vatrogasci morali dvadesetak puta izlaziti na intervencije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.