Privedena još jedna osoba zbog napada u Londonu
Ilustracija

Privedena još jedna osoba zbog napada u Londonu

Britanska policija saopštila je danas da je izvršeno drugo hapšenje u sklopu istrage o nedavnom bombaškom napadu u metrou u Londonu kada je povrijeđeno 30 osoba.

U saopštenju se navodi da je 21-godišnji mladić uhapšen u predgrađu Haunslou u zapadnom dijelu Londona.

On je priveden u sklopu Zakona o borbi protiv terorizma i prebačen je u policijsku stanicu u južnom dijelu britanske prijestonice.

Policija je juče saopštila da je uhapšen 18-godišnjak u sklopu istrage o bombaškom napadu u metrou u Londonu gdje je povrijeđeno tridesetak osoba.

Britanska policija razmatra mogućnost da je još osoba bilo odgovorno za napad, izjavio je viši koordinator policijske službe za borbu protiv terorizma Neil Basu.

"Još uvijek sprovodimo veliki broj istraga i velikom brzinom. Naši prioriteti su ... da identifikujemo i lociramo bilo koje druge potencijalne osumnjičene", izjavio je za Rojters Basu.

Britanska policija evakuisala je juče žitelje Sanbarija nastanjene u blizini kuće koju je pretraživala nakon hapšenja 18-godišnjeg mladića, osumnjičenog za bombaški napad u londonskom metrou, u petak.

U saopštenju policije navedeno je da su žitelji koji stanuju u blizini objekta na adresi koje pretražuju u Sanbariju, nedaleko od aerodroma Hitrou, evakuisani iz preventivnih razloga.

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na "kritičan" u petak kasno uveče, što znači da vladine operativne snage veruju da bi mogao da uslijedi još jedan napad, naveo je AP.

Napad se dogodio u petak ujutro u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Ekstremistička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, prenio je Rojters.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.