U zidu kuće u Italiji pronađeno milion eura vođe lokalne bande
Ilustracija

U zidu kuće u Italiji pronađeno milion eura vođe lokalne bande

Tokom pretresa u kući vođe lokalne bande u Bariju italijanska policija je pronašla milion eura, a sitne novčanice doslovno su bile zazidane u zid kuće.

Policija u južnom italijanskom gradu Bariju sinoć je izvela akciju pretresa kuće lokalne bande koja se tereti za niz krivičnih djela, uključujući i krijumčarenje droge, javlja Anadolija.

Jedan policajac je tokom pretresa slučajno otkrio novac u vakumskim kesama zazidan u zidu ispod prozora.

Riječ je o 936.000 eura skrivenih u sitnim apoenima, porijeklo novca bit će utvrđeno istragom. 

U kući istog kriminalca policija je i prije nekoliko mjeseci pronašla dvostruke zidove i u njima skrivenih 60.000 eura, pa su tokom sinoćnjeg pretresa pažljivije pregledali zidove.

Lokalni mediji javljaju da je osumnjičeni i dalje na slobodi i da policija traga za njim. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.