Kotor: Na stadionu ubijen bivši fudbaler, napadač dobro poznavao teren
Ilustracija

Lenac pomagao klub, dobar i uzoran mladić

Kotor: Na stadionu ubijen bivši fudbaler, napadač dobro poznavao teren

Bivši crnogorski fudbaler Goran Lenac (32) preminuo je večeras od povreda zadobijenih u pucnjavi koja se dogodila oko 19 časova na pomoćnom stadionu fudbalskog kluba "Bokelj" u Kotoru.

Kako je saopšteno iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije u 19 sati i 25 minuta nepoznata osoba ranila je Kotoranina iz vatrenog oružja.

goranlenac768x574

Goran Lenac

Bivši fudbaler je sa stadiona prevezen je u risansku bolnicu, gdje su se ljekari satima borili za njegov život.

Policija je  nakon događaja blokirala grad i preduzima aktivnosti na identifikovanju osobe koja je pucala na Lenca. 

Prema riječima očevidaca, nepoznati muškarac je u jednom trenutku, dok je trajao trening fudbalera Bokelja, sišao sa tribina, prišao Lencu i pucao mu u potiljak. Kada je ispalio metak, napadač je pobjegao. Kako nije glavu prekrio kapuljačom ili kapom, očevici su dali njegov detaljan opis policiji koja je ubrzo blokirala cijeli grad.

- Nakon što ga je upucao, napadač je počeo da bježi prema izlazu sa stadiona gdje se nalazi mreža koja nije baš vidljiva u večernjim satima. Onaj ko ne poznaje teren bi se sapleo o mrežu, ali se to nije desilo čovjeku koji je pucao u Gorana.

Može se zaključiti da je on i te kako dobro poznavao teren stadiona – kazao je jedan od očevidaca.

U vidnom šoku, sagovornik Pobjede je kazao i da osim fudbalera Bokelja, kako sadašnjih tako i bivših, u večernjim satima treniraju i djeca.

- Veliki broj djece se nalazi na tribinama odakle prate treninge fudbalera. Kada je pucano na Gorana, srećom, nije bilo uobičajene gužve jer je nekoliko sati ranije odigrana utakmica. Danima kada se igraju utakmice djeca ne treniraju - pojasnio je on.

Sagovornik navodi da je Lenac bio omiljen među Kotoranima.

- Iako nije radio, od zarade koju je imao od izdavanja apartmana kupovao je fudbalsku opremu i pomagao Bokelj. Pošto se radi o dobrom i uzornom mladiću, neobjašnjivo je da je neko na njega potegao pištolj. Ovaj događaj uznemirio je cijeli grad – kazao je očevidac pucnjave.

Prema nezvaničnim informacijama, kotorska policija je sinoć privela nekoliko osoba na saslušanje povodom ovog događaja. Napadač još nije pronađen.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.