Vučurović poručio opoziciji da će ih čekati do 1.oktobra
Jovan Vučurović

Da se izjasne o platformi

Vučurović poručio opoziciji da će ih čekati do 1.oktobra

Demokratski front (DF) će čekati do 1. oktobra opoziciju da se izjasni o njihovoj platformi, poručio je član predsjedništva Nove srpske demokratije, Jovan Vučurović, navodeći da će se nakon toga znati ko je antirežimska opozicija, a ko podržava Demokratsku partiju socijalista (DPS).

"Mi nećemo da se vratimo u parlament, već želimo da radimo zajedno sa ostalom opozicijom smislen posao - da idemo zajedno na proteste, da imamo zajedničke aktivnosti, zajedničkog kadidata na predsjedničkim izborima, zajedničke liste na lokalnim izborima“, rekao je Vučurović agenciji Mina, prenosi portal RTCG. 

On je naglasio da će poslanici DF-a do 1. oktobra čekati odgovor na njihovu platformu, na osnovu čega će povlačiti sledeće poteze. 

"Bilo bi dosta glupo, i DF bi izgledao kao naivna politička organizacija, kada bi odlučili da istrajemo samo na onoj politici od koje sitne koristi može da ima, recimo, jedna ili dvije opozicione stranke kojima su najvažnije stranačke kalkulacije i pozicija onih koji im osmišljavaju i kreiraju politiku podjela u opoziciji", ocijenio je Vučurović, koji je poslanik DF-a.

On je rekao da je kvalitet DF-a i nešto što ih izdvaja u odnosu na druge političke strukture, između ostalog, u tome što uvijek imaju inicijative, predloge, akciju, kao i spreman odgovor i reakciju na svaku situaciju. 

Vučurović je poručio da će tako biti i ovoga puta. 

Kako je podsjetio, DF je početkom septembra ostatku opozicije ponudio platformu koja u suštini znači zajedničko djelovanje u nekim važnim segmentima, što je zahtjev najvećeg broja opozicionih glasača. 

"Glasače koji žele smjenu režima ne interesuju pojedinačne stranačke kalkulacije o brojevima mandata, direktorskim i sekretarskim ambicijama, nego ih interesuje ostvarenje cilja - smjena režima, popravljanje kvaliteta života, obračun sa kriminalom i korupcijom, vladavina prava i sprečavanje brutalne diskriminacije prema najvećem broju opozicionih glasača“, ocijenio je Vučurović.

On je najavio da će lideri DF-a na sastanku naredne sedmice šefa delegacije Evropske unije (EU) upoznati sa njihovom platformom koju su ponudili kolegama iz ostatka opozicije, a pomoću koje treba da dođu do zajedničkog cilja- smjene crnogorskog režima.

"Takođe, naši predstavnici na tom sastanku će saopštiti činjenice - da je u Crnoj Gori na sceni otvorena diktatura i da je DF najprogonjenija politička struktura u Evropi, i jedino ko se danas može uporediti sa našim teškim položajem je opozicija u Turskoj", rekao je Vučurović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.