Opasno po zdravlje: Ako vidite ovaj znak na flaši vode obavezno je bacite
Ilustracija

Opasno po zdravlje: Ako vidite ovaj znak na flaši vode obavezno je bacite

Svi svakodnevno pijemo vodu iz plastičnih boca, a rijetko ko je svjestan mračnih tajni koje se kriju na ambalaži! Evo najvažnije koju morate da znate!

Plastična flaša može da sadrži vrlo opasne hemikalije i zato, ukoliko već želite da ponovo iskoristite flašu, prije toga obavezno pogledajte znakove utisnute na dnu, jer oni otkrivaju od koje je vrste plastike flaša napravljena.

G0rktkqTURBXy82ODQyNDI5NWIxNmY4YjQ5YzY1M2M5MDkwYmVlOTQyYy5qcGVnkZMCzQKeAA

Foto: Profimedia

Obratite pažnju na brojku u trouglu. Broj jedan znači da bocu možete da iskoristite samo jednom, jer tip plastike od koga je napravljena, kada je izložen kiseoniku ili sunčevoj toploti, ispušta otrovne supstance u vodu.

Pored toga, izbjegavajte i brojke 3 i 7, jer one ispuštaju još opasnije otrove i izazivaju veće zdravstvene probleme.

Brojke sigurne za ponovnu upotrebu su 2, 4 i 5.

Brightside.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.