Đorđević: Najviše zasluga imaju igrači, oni su ratnici i pobjednici
Foto:AA

Srbija u finalu Eurobasketa

Đorđević: Najviše zasluga imaju igrači, oni su ratnici i pobjednici

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je polufinale Evropskog prvenstva protiv Rusije možda bio i najteži meč koji je vodio.

"Moj ponos i neizmjerna zahvalnost prema ovim momcima koji nose dres reprezentacije, svima u stručnom štabu, u Savezu, svima koji su dali svoj doprinos ovom zajedničkom uspjehu je neizmjerna. Ovih 12 momaka nijedan trening nije preskočilo od kada smo se skupili, imali su veliku želju, posvećenost radu... Najviše zasluga imaju igrači, oni su ratnici i pobjednici", rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu. 

"Mnogo teška utakmica. Ovo je bila možda najteža utakmica koju sam ikada vodio. Prepuna emocija, tenzija... Jako sam ponosan", dodao je selektor Srbije.

2017091522576242025896538Web

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je sinoć u Istanbulu pobijedila Rusiju sa 87:79.

Protivnik Srbije u finalu biće Slovenija, koja je do poslednjeg meča na šampionatu stigla bez poraza.

"Mirni smo, staloženi, bili smo ovdje, znamo šta nas čeka. Igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Igraju košarku punu talenta, tehnike, vica, ljepote. Na nama je da na svaki način odgovorimo na to. Zasluženo su u finalu. Moramo da se usredsredimo na to što nas čeka", rekao je Đorđević. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.