Pronađen dokaz da je Zoran Marjanović ubio suprugu Jelenu
Zoran Marjanović

Određen mu pritvor do 30 dana

Pronađen dokaz da je Zoran Marjanović ubio suprugu Jelenu

Srpska policija je u petak, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila Zorana Marjanovića iz Borče, zbog sumnje da je 2. aprila prošle godine ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33).

Sudija za prethodni postupak, na zahtjev tužilaštva, odredio mu je pritvor do 30 dana, pišu beogradske Novosti.

Marjanović, koji je prije dva dana izašao iz rijaliti programa "Zadruga",nije se opirao hapšenju, ali je u policiji odlučuio da se brani ćutanjem.Kako nezvanično saznajemo, sa njim je u tužilaštvu bio i branilac, poznati beogradski advokat Veljko Delibašić.

Inspektori beogradske policije od početka su sumnjali da je Zoran Marjanović počinio stravičan zločin, ali nisu imali dokaze. Zasada nije jasno koji je to novi trag koji je doveo do hapšenja pjevačicinog supruga. Pominje se njegov DNK na odjeći, koju je imala na sebi u trenutku ubistva,ali ta činjenica je poznata od samog početka istrage i tada nije bila dovoljna za privođenje. 

- Policija je napisala krivičnu prijavu protiv njega i predala je tužiocu- navodi  izvor Novosti.

- Ključni je taj DNK, ali on nije jedini. Jer, normalno je da se njegov biološki trag nađe na njoj odeći i obrnuto, jer je riječ o ljudima koji su živjeli zajedno. Taj dokaz, međutim, nije bio ključan u hapšenju Marjanovića, već novi materijalni trag o kome se nije znalo ništa sve donedavno. Marjanoviću je odmah posle pronalaska Jeleninog tijela bilo određeno 48 sati zadržavanja. On je tada vođen i na poligrafsko testiranje, koje je prošao. Policija je sumnjala i na članove njegove porodice, pa su i oni podvrgnuti analizi na detektoru laži. Ova porodica iz Borče je više puta saslušavana,ali, sve do petka, čini se, nije bilo pomaka u istrazi. Do danas je ostalo nejasno čime je Jelena tačno ubijena, kao i da li je mjesto zločina tamo gdje je i pronađeno tijelo - u kanalu na nasipu Crvenka u Borči. 
Jelena Marjanović je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njeno tijelo je pronađeno posle cjelodnevne potrage nedaleko od mjesta na kojem je poslednji put viđena.

nestalajelenajecakrsmanovicfotofacebook1459627832877965

Za više od godinu i po dana, koliko je prošlo od ubistva pevačice iz Borče, pojavile su se mnoge verzije o ovom zločinu. Od početka su postojale indicije da porodica Marjanović nešto krije, međutim, policijato nikad nije potvrdila. Inspektori su mesecima bili skoro svakodnevno na nasipu, a pretragu su proširili po čitavom naselju i saslušali više od sto ljudi. Odmah po pronalasku tijela, priveden je i Zoran Marjanović, koji je prošao poligrafski test, ali policija je rekla da je njegova priča bila "puna rupa". Navodno, imao je povrede po rukama, a i kasnio je sa prijavom nestanka, iako je policija posle nekoliko sati već bila na nasipu i tragala za pjevačicom.

Nesrećna žena je usmrćena udarcima u glavu, koje su joj najvjerovatnije nanijete oštrim predmetom. Prema jednoj od verzija, prve udarce je, kako se sumnjalo, dobila pokušavajući da se izvuče iz kanala u koji je na silu gurnuta. Najveći broj udaraca je dobila dok je bila u vodi, a, prema izvještajima patologa, zadobila je između osam i dvanaest udaraca. Gotovo nestvarno je zvučala činjenica da od ubice, bar prema onom što je objavljeno, nije ostao nijedan trag. Pomak, koji je do danas ostao nepoznat, bio bi identifikacija DNK, koji je pronađen na njenom telu. 

VladimirMarjanović, svekar pokojne Jelene i otac uhapšenog Zorana, izjavio je za medije da je hapšenje njegovog sina nameštaljka.

- Ovo je klasična nameštaljka za mog sina Zorana, vidite šta su mu uradili. Jelena je bila u vezi sa tajkunom, on je jako moćan i drži pola grada. Jelena je tražila od tog tajkuna da se razvede, ali on nije htio i ubio ju je. Pomozite, plašim se da mi ne ubiju Zorana u zatvoru i da kažu da se sam ubio - rekao je Vladimir Marjanović.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.