DNP: Niko nije uspio da uhapsi čitav narod, uvijek će se naći neko na slobodi da nastavi borbu
Foto: DNP

Osudili nastavak "institucionalnog progona nad četvoro poslanika DF-a"

DNP: Niko nije uspio da uhapsi čitav narod, uvijek će se naći neko na slobodi da nastavi borbu

Predsjedništvo DNP – a najoštrije je osudilo nastavak "institucionalnog progona nad četvoro poslanika DF – a najavljen kroz politički proces 11. oktobra, i to samo zbog toga što su se suprostavili protivustavnom i protivzakonitom ponašanju poslanika DPS – a."

"Režimska hajka koja se u ovom trenutku sprovodi nad DF – om ostaće nezabilježena u postratnoj Evropi i predstavlja klasičan obrazac posljednih političkih trzaja jednog diktatorskog vremena koje je zarobilo sopstveni narod a od države napravilo privatni feud. Obavještavamo javnost da se protiv DF – a u ovom trenutku vodi 5 krivičnih postupaka, 6 naših članova je bilo ili se još nalazi u zatvoru, 73 prekršajna postupka protiv DF su još uvijek u toku, 52 prekršajne kazne su već postale pravosnažne, izborni račun DF – a je u blokadi već pola godine, liderima DF – a se sudi u montiranom procesu za “državni” udar, najavljuju se nova podizanja optužnica protiv lidera i članova DF – a, i to sve do 2025. godine kad bi po nekim proročanstvima trebalo da udjemo u Evropsku uniju", saopšteno je iz DNP-a.

U saopštenju navode da se pravosuđe odavno pretvorilo u "servisnu stanicu mehanizam represije DPS – a, ovom prilikom, radi javnosti, objavljuju snimak napada na predsjednika DNP – a i člana Predsjedništva DF – a Milana Kneževića od strane profesionalnog MMA borca Nikolaja Dragovića koji je kao neuniformisano lice učestvovao u razbijanju mirnih demonstracija DF – a 17. oktbora 2015. godine".

"Da ironija bude kompletna ovaj snimak sa izjavama svjedoka Tužilaštvo drži u svojoj fioci gotovo dvije godine, dok je pomenuti Dragović u međuvremenu napredovao do funkcije komunalnog policajca. Tako se još jednom poslala poruka da je otvorena sezona lova na lidere i funkcionere DF – a, u kojoj će svako ko fizički napadne ili likvidira nekog iz DF – a napredovati u službi i institucijama sistema. Na ovom snimku se jasno vidi da u napadu na Milana Kneževića, osim Nikolaja Dragovića učestvuju i pripadnici MUP – a, koji predsjednika DNP – a nakon zadobijenog udarca, prskaju biber sprejom, i tako asistiraju u planiranom napadu na njega", navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a kažu da ovaj snimak objavljuju isključivo radi crnogorske javnosti pošto više ne očekuju nikakvu reakciju Države ili  Tužilaštva.

" Jer nam je cilj da pokažemo kako je to kad privatizovane institucije “sprovode i štite pravdu.” Predsjednik DNP – a nakon napada na njega, nije tražio bilo kakvu zaštitu od nadležnih institucija ili stranih ambasada,  nije tražio solidarnost od kolega iz ostatka opozicije i tzv. nezavisnih medija, niti će to ubuduće raditi. Zato je iz domena svoje lične bezbjednosti preduzeo sve da sljedeći napad na njega bude koban ili za napadača ili za njega, pošto sigurno više neće dozvoliti da ijedan janičar režima pokuša da mu ugrozi fizički integritet. Zbog toga mu je po treći put ukinut imunitet i protiv njega pokrenut krivični postupak kako bi se poslala poruka običnim građanima da im slučajno ne padne na pamet da se na bilo koji zakonit način suprostave represiji režima. Upravo zbog slobodnih građana Crne Gore i šaljemo poruku da nas u našoj časnoj borbi ništa ne može zaustaviti i da vrijeme promjena neumitno dolazi, jer niko nije uspio da uhapsi čitav jedan narod, uvijek će se jedan od nas naći na slobodi da nastavi našu svetu borbu", zaključuje se u saopštenju.

Snimak pogledajte OVDJE.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.