Peković: Naš ključni cilj borba za demokratiju, zajedništvo i jednakost
Anđela Peković

Povodom Dana demokratije

Peković: Naš ključni cilj borba za demokratiju, zajedništvo i jednakost

U državi u kojoj se na vlasti nalazi trodecenijski diktatorski režim, u državi u kojoj jedan zakon važi za vrhušku vladajuće partije, njihove rođake, kumove i prijatelje, a drugi za ostale građane, u kojoj vladajuća većina donosi neustavne zakone, u kojoj se lideri, poslanici i aktivisti opozicionih partija brutalno napadaju od strane kriminalaca koji direktno i otvoreno rade za vladajuću partiju, teško je i govoriti o demokratiji, a kamoli slaviti je, kazala je potparolka Demokrata Anđela Peković.

Prema njenim riječima Crna Gora je posljednjih 27 godina država u kojoj se zbog borbe za demokratiju gube glave, prebijaju novinari i smrću prijeti političarima.

"Ono što je još tužnije jeste činjenica da se ovo događa u 21. vijeku, kada razvijene države traže još slobodniji model od demokratije. Ovo je jedina evropska zemlja u kojoj se vlast nakon pada berlinskog zida nije promijenila, kao i jedina zemlja gdje vlast nije smijenjena na poštenim i slobodnim izborima. Mi smo kao slobodni građani, u državi koja je na putu da postane članica Evropske unije, prinuđeni da pišemo otvorena pisma ambasadorima stranih predstavništava u Crnoj Gori, kako bi im predočili da su nam životi ugroženi od organizovanih kriminalnih grpa, koje predvodi vladajući DPS", kaže Peković.

Dodaje da "koliko god da im se prijeti, i koliko god ih pokušavaju uplašti, poručuju da im neće uspjeti".

"Zato što je naš ključni cilj borba za demokratiju, zajedništvo i jednakost, zato što smo svom političkom subjektu i ime dali po demokratiji. Našu borbu ćemo voditi uspješno, kao što je to bilo i do sada, sve dok Crna Gora ne postane država jednakosti, vladavine prava i u punom smislu te riječi - demokratska država", zaključila je Peković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.