Njemačka: Hrvat ubio 6-godišnjeg sina i još dvoje,policijska potraga u toku
Foto: Pixsell

Njemačka: Hrvat ubio 6-godišnjeg sina i još dvoje,policijska potraga u toku

Njemačka policija traži Hrvata Dražena Dakića (40) jer ga sumnjiče da je u četvrtak oko 21.30 sati u kući u Vilingendorfu ubio muškarca (34), ženu (29) i sina (6). Jedna žena se uspjela spasiti. Pobjegla je iz kuće kad je Dakić počeo pucati. Prema prvim informacijama riječ je o majci ubijenog djeteta.

NRWZ piše da su majka i dijete bili u bijegu od Dražena. Prije 14 dana su došli u Vilingendorf. U mjestu su molili da im adresa bude tajna jer su se bojali da ih Dražen ne nađe. No u četvrtak ih je našao i ubio je novog dečka svoje bivše partnerke i sina. Ubio je i prijateljicu koja je došla u posjetu porodici koja je slavila polazak dječaka u školu.

Dražen i njegova bivša partnerka su se navodno rastali zbog finansijskih poteškoća u koje je on zapao.   

Muškarac i dijete su bili mrtvi kada je došla hitna pomoć. Žena je umrla dok su joj doktori pokušavali pomoći. Nažalost povrede su bile preteške. 

Dražen je pobjegao, a osim u kući, pucnjava se čula i u obližnjoj šumi. 

c1ec28355ee3486facf5

Foto: Pixsell

Policija je objavila Draženovu fotografiju i njegov opis. Dražen ima tamnu, kratku kosu, smeđe oči, tanke usne. Visok je 1,77 metara i kad je pobjegao na sebi je imao crnu jaknu. Navodno je pobjegao u Seat Ibizi. U toku je velika akcija, a Dražena traži 100 policajaca s antiterorističkom opremom. Traži ga i helikopter. Na autoputu se kontrolišu vozila.

Vilingendorf je mjesto u kojem živi 3500 ljudi. Tokom noći je bilo vrlo napeto. Policija se bojala da je Dakić u blizini pa su mještane upozorili da ne izlaze iz svojih domova, piše Bild. Oružje nisu našli pa se pretpostavlja da je Dakić i dalje naoružan. 

 

24sata.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.