Sport Fest 16. septembra u Nikšiću

8. put

Sport Fest 16. septembra u Nikšiću

Crnogorska kulturna mreža i ove godine organizuje 8. po redu Sport Fest, koji će se održati 16. septembra u Nikšiću.

„SPORT FEST“ je sportsko-zabavna manifestacija koja ima edukativni karakter i koja okuplja od 4.000 do 7 .000 Nikšićana, ljubitelja sporta i sportskih vještina.

"Sa punim pravom možemo reći da je Sport Fest jedini festival u Crnoj Gori koji je usmjeren ka mladima, i koji je tokom svog postajanja dao konkretne rezultate, što mogu potvrditi sportski klubovi iz Nikšiča sa kojima partnerski realizujemo ovaj festival. Tačnije, iz godine u godinu nakon završetka festivala sportskim klubovima se javlja sve veći broj mladih koji su zainteresovani da treniraju kod njih", istakli su iz CKMa

 I ovogodišni festival organizuju prvenstveno za učenike osnovnih škola i polaznike predškolskih ustanova, kako bi ih upoznali sa sportskim disciplinama, i kod njih probudili zainteresovanost da se bave nekim od sportova.

"Slogan festivala je BAVI SE SPORTOM- IGRAJ ZA CRNU GORU kojim ćemo pokušati da utičemo na mlade da dio slobodnog vremena koje provode na društenim mrežama provedu baveći se nekom sportskom aktivnošću.Veliki broj mladih dio slobodnog vremena provodi ispred računara na društvenim mrežama, i ne vodeći raćuna da im takav odnos nanosi štetu prvenstveno njihovom zdravlju i zdravom razvoju tijela. Kod njih ne postoji želja za bavljenjem nekom od fizičkih aktivnosti, koja bi im umnogome mogla doprinijeti i poboljšanju rasta i ravoja tijela.Nažalost današnja omladina živi u virtuelnom svijetu, i sa svojim vršnjacima komunicira putem društvenih mreža, umjesto da se njima posjećuje sportske događaje, i da se zainteresuje da se počne baviti nekom od sportskih aktivnosti. Danas kada se prođe kroz parkove ili pored sportskih poligona se može lako primijetiti da ima vrlo malo mladih koji se bave nekom sportskom aktivnošćnju, što je veliki problem kojim treba svi da se ozbiljno pozabavimo", naveli su iz Ckma.

Smatraju da društvene mreže i učestali boravak ispred televizora, kao i gledanje filmova,kod mladih izazivju želju da imaju neki porok.

"Rezultat toga je da mladi u osnovnoj školi poćinju da konzumiraju cigarete, a određen broj njih čak i prije punoljestva počinje da konzumira razne droge, a rezultat toga su problemi u koje ulaze njihove famiije, koje pokušavaju da ih izvuku iz problema u kojima su se zatekli. Ukoliko se društvena zajednica ozbiljno ne posveti rješavanju navedenog problema koji se odnosi da se mladi animiraju da se bave nekom od sportskih aktivnosti,  i da u manjem obimu koriste društvene mreže, kao rezultat toga dobićemo nezdravu omladinu, a samim tim i društvo", upozoravaju iz ove organizacije.

Na ovogodišnjem festivalu su planirana takmičenja revijalnog karaktera na otvorenom prostoru u centru grada, na Trgu  Slobode će biti postavljene strunjače za džudo, karate, a kao i prethodnih godina, u sklopu Sport Festa biće organizovani atletski miting i biciklistička trka kroz  grad, turniri u malom fudbalu, te takmičenja u odbojci, rukometu, šahu, tenisu,  te posebna takmičenja za đecu predškolskog uzrasta.

Dio takmičenja će se realizovati na tvrđavi Bedem, dok će se atletska i biciklistička trka održati trasom od spomenika Kralja Nikole, pored Saborne crkve, dvorca Kralja Nikole, Carevog mosta.  Organizatori time žele da kroz sport promovišu i kulturno nasleđe Nikšića.

U zabavnom dijelu festivala će nastupiti djeca iz gradskog vrtića, Kreativni centar Akord, dok će veliki  koncert održati pobjednik takmičenja Pinkove zvezde Ismail Delija kome će gosti na koncertu biti Indira Beriša pobjednica Pinkovih zvezda po izboru žirija, Komnen Vuković i Đordje Aleksić.
.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.