Filipini: Smijenjeni svi službenici u policijskoj stanici
Ilustracija

Filipini: Smijenjeni svi službenici u policijskoj stanici

Filipinske vlasti naredile su smjenu svih članova policijske stanice u gradu Kalokan nakon što su pojedini članovi te policijske stanice optuženi za ubistvo trojice tinejdžera i snimljeni kako pljačkaju kuću, prenijeli su lokalni mediji.

Oskar Albajalde, šef policije u glavnom gradu Filipina Manili, izjavio je da će svih 1.200 službenika policijske stanice u Kalokanu biti smijenjeno i ponovo poslato na obuku, nakon koje će oni protiv kojih se ne vodi krivični postupak biti premješteni u druge policijske stanice. 

Filipinsko odjeljenje za pravosuđe pokrenulo je istragu na osnovu prijava protiv četvorice policajaca, koji su povezani sa ubistvom sedamnaestogodišnjeg studenta Kiana Delosa Santosa tokom operacije u borbi protiv droge prošlog mjeseca.

Kamere filipinske televizijske stanice CCTV  prošle sedmice su snimile 13 policajaca dok su pljačkali kuću tokom racije, prenosi AP.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.