Remi Zvezde i Partizana, Zenit deklasirao Vardar
Foto:Starsport

Liga Evrope

Remi Zvezde i Partizana, Zenit deklasirao Vardar

U četvrtak naveče su odigrane utakmice prvog kola grupne faze Lige Evrope, a u mečevima koji su se igrali u terminu od 19.00 sati Partizan je remizirao protiv Jang Bojsa u gostima, dok je Rijeka kod kuće poražena od AEK-a.U mečevima koji su se igrali u terminu od 21.05 sati Crvena zvezda remizirala protiv BATE-a, dok je Vardar u Skoplju doživio debakl protiv Zenita.

U okviru grupe "A", Slavija Prag je u Pragu savladala Makabi Tel-Aviv sa 1:0, dok je Viljareal kao domaćin  bio bolji od Astane rezultatom 3:1.

U grupi "B", Jang Bojs je u Bernu igrao neriješeno 1:1 protiv Partizana, dok je Dinamo Kijev u Kijevu slavio protiv Skenderbeua sa 3:1.

Istanbul Bašakšehir je u grupi "C" u Istanbulu igrao bez golova protiv ekipa Ludogoreca. U istoj grupi, Hofenhajm je kao domaćin doživio poraz od Brage sa 1:2.

U okviru grupe "D", Austria Beč je na stadionu "Ernst-Happel" u Beču poražena od Milana sa visokih 1:5, dok je Rijeka na stadionu "HNK Rijeka" u Rijeci poražena od AEK-a rezultatom 1:2.

Atalanta je u grupi "E" savladala Everton sa 3:0, a Apolon je u Nikoziji igrao 1:1 protiv Liona.

U grupi "F", Zlin je remizirao protiv Šerif Tiraspola sa 0:0, a identičnim rezultatom je završen i meč između FC Kopenhagena i Lokomotive Moskva u Kopenhagenu.

U grupi "G", Hapoel Beer-Sheva je u Beer Shevi savladao Lugano sa 2:1, dok je FCSB je u Bukureštu slavio protiv Plzena rezultatom 3:0.

U okviru grupe "H", Crvena zvezda je u Beogradu igrala neriješeno 1:1 protiv BATE-a. 

Marsej je u grupi "I" je bio bolji od turskog Konjaspora sa 1:0, dok je Guimaraes kao domaćin remizirao protiv Salcburga sa 1:1.

U grupi "J", Zorja Luhansk je poražena od švedskog Ostersunda sa 0:2, dok je Herta Berlin na "Olympiastadionu" u Berlinu igrala bez golova protiv Atletik Bilbaa.

U okviru grupe "K", Waregem je na "Regenboogstadionu" u Waregemu doživio visok poraz od Nice rezultatom 1:5, a Vitesse je u  Arnhemu takođe poražen od Lacija sa 2:3.

Real Sosijedad je u grupi "L" u San Sebastiánu slavio protiv Rosenborga sa 4:0, dok je Vardar na "Telekom Areni" u Skoplju poražen od ruskog Zenit Petersburga sa visokih 0:5.

Anadolija

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.