DPS podnijela prigovore Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije
DPS

Zbog Mojkovca

DPS podnijela prigovore Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije

Demokratska partija socijalista podnijela je Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije prigovore koji se odnose na programski sadržaj emitovan 12. septembra 2017. godine u centralnim informativnim emisijama, povodom dešavanja u Mojkovcu.

Smatraju da izvještavanje Javnog servisa povodom navodnih incidenata u Mojkovcu predstavlja kršenje programskih principa utvrđenih zakonskim propisima kao i gaženje etičkih i moralnih standarda profesionalnog novinarstva.

“Plasman pomenute informacije kao i sadržaj emitovanog priloga sugerišu namjeru da se ovakvim načinom izvještavanja tendenciozno i ciljano nanese šteta Demokratskoj partiji socijalista, njenim najvišim funkcionerima i Vladi u cjelini. Ovim podneskom ne sporimo prava novinara da slobodno izraze svoje viđenje, niti pravo na nezavisnu uređivačku politiku RTCG, ali skrećemo pažnju da niko, pa ni novinari, ne smije zaboraviti da su i njihova prava ograničena pravima drugih osoba u društvu, zakonskom regulativom i etičkim kodeksom”, kazali su u DPS-u.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.