Oluja u Njemačkoj: Uraganski vjetrovi odnijeli tri života
Foto: DW

"Sebastijan"

Oluja u Njemačkoj: Uraganski vjetrovi odnijeli tri života

Najmanje tri osobe stradale su u oluji "Sebastijan" u Njemačkoj, gdje su na sjeveru zemlje zabilježeni vjetrovi snage uragana od 130 kilometara na sat.

Oluja je u sredu pogodila zapad i sjever Njemačke, a kreće se ka istoku zemlji, saopštili su njemački meteorolozi, prenosi Tanjug.

Nekoliko njemačkih regiona izdalo je upozorenja u kojima savjetuje stanovnicima da ostanu kod kuće, dok službe za vanredne situacije ne očiste puteve i poprave probleme s nestanakom struje, prenosi AFP. 

Prema navodima lokalnih vatrogasnih službi, tijelo muškaraca u invalidskim kolicima pronađeno je u rijeci u sjevernom gradu Hamburgu. Svjedoci su ga vidjeli kako upada u vodu, ali uprkos naporima spasilačkih službi, među kojima su bili i ronioci, čamac i helikopter, "oni nije mogao biti spasen", navodi francuska agencija. 

Među poginulima je i jedan pješak u Hamburgu kojeg je pogodila skela koja je pala sa sedmog sprata zgrade, saopštila je policija. On je odvezen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo. 

40494513401

Prema navodima lokalne policije, treća žrtva je 53-ogodišnji muškarac na kojeg je palo drvo u gradu Brilion.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.