Zbog problema sa anestezijom istog dana umrla tri pacijenta
Ilustracija

Zbog problema sa anestezijom istog dana umrla tri pacijenta

Tužilaštvo i Kliničko-bolnički centar Kosova otvorili su istragu o tri slučaja smrti pacijenata. To se dogodilo prošlog četvrtka u hirurškim klinikama tog centra tokom i posle operacija.

Kako javlja portal Gazetametro.net, u vezi s tim sumnjama, formirana je posebna istražna grupa unutar KBCK, a po nalogu tužilaštva, Policija Kosova vodi istragu o tim slučajevima.

Istraga je otvorena zbog sumnji da su dvije od četiri smrti tog dana posljedica problema sa anestezijom koja je data pacijentima koji su bili podvrgnuti operaciji.

Prema izvještaju u koji je taj portal imao uvid, tog dana je operisano 17 pacijenata, od toga u osam slučajeva pacijenti su se suočili sa istim problemom, anestezijom koja je primljena iz istog sistema, dok su ostali slučajevi anesteziju primili iz drugog sistema gdje se taj problem nije pojavio.

U saopštenju KBCK se navodi da su poslije mnogih diskusija i konsultacija sa relevantnim ekipama i stručnjacima, odlučili da se izvrši detaljna analiza tih slučajeva. Portparol KBCK Špend Fazliu rekao je da se sada tim slučajevima bavi Policija Kosova i da on nema šta da doda u saopštenju KBCK.

Tužilaštvo Kosova potvrdilo je da je otvorilo istragu o tri slučaja smrti, ali nijesu dali druge dodatne informacije.

Novi ministar zdravstva Uran Ismailji danas je saopštio da je zatražio detaljnu istragu o slučajevima smrti u KBCK.

Od danas na hirurškim klinikama nema operacija, dok se hitne operacije vrše u Urgentnom centru KBCK.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.