CG spremna pridruživanju NATO Centru izvrsnosti za planinsko ratovanje
Foto: Mod

CG spremna pridruživanju NATO Centru izvrsnosti za planinsko ratovanje

Direktor NATO Centra izvrsnosti za planinsko ratovanje, koji se nalazi u Poljčama, u Republici Sloveniji, pukovnik Boštjan Blaznik, boravio je danas u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane.

U odvojenim susretima, pukovnik Blaznik se sastao sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane, Slobodanom Filipovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnikom Ljubišom Jokićem.

Filipović je zahvalio na ponudi slovenačke strane za pridruživanje NATO Centru izvrsnosti za planinsko ratovanje (NMWCO) i iskazao spremnost Crne Gore da u narednom periodu, imajući u vidu raspoložive resurse crnogorskog Ministarstva odbrane i Vojske, odgovori na ovu ponudu na adekvatan način.

On se zahvalio na podršci koju je Republika Slovenija kontinuirano pružala evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, ističući spremnost Ministarstva odbrane Crne Gore za unapređenje regionalne saradnje u oblasti odbrane, kao i puno angažovanje u okviru postojećih inicijativa.

Filipović je istakao zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom saradnjom ministarstava odbrane dvije zemlje. O tome, kako je dodao, svjedoče angažmani Vojske Crne Gore na brojnim vojnim vježbama u Republici Sloveniji, obuke pripadnika Vojske Crne Gore u Školi stranih jezika Vojnog školskog centra Oružanih snaga Republike Slovenije i slično.

Pukovnik Blaznik je čestitao Crnoj Gori članstvo u Alijansi i pohvalio napore i resurse koje Crna Gora kontinuirano ulaže u unapređenje saradnje sa ostalim zemljama, NATO saveznicama, kako na multilateralnom, tako i na bilateralnom planu. 

Načelnik Generalštaba, general-pukovnik Ljubiša Jokić je u razgovoru sa pukovnikom Blaznikom istakao izuzetno dobru saradnju dvije zemlje u oblasti odbrane, naglašavajući jasno opredjeljenje za dalje unapređenje odnosa od zajedničkog interesa u ovoj oblasti. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.