URA: Ohrabruje napredak RTCG-a na putu ka istinskom servisu građana
RTCG

URA: Ohrabruje napredak RTCG-a na putu ka istinskom servisu građana

Iz Građanskog pokreta URA istakli su da ih izuzetno raduje najnovije istraživanje po kojem je Javni servis postigao najveće povjerenje građana u svojoj istoriji, a koje iznosi nekih 30%.

Oni su istakli da to pokazuje da je Javni servis na dobrom putu da dostigne svoju misiju i istinski postane medijski servis svih građana Crne Gore, što prethodnih godina nije bio slučaj.

“U prilog tome ide i informacija o povećanom udjelu gledanosti svih informativnih emisija na RTCG-u. Sve ovo upućuje na zaključak da postaje  vidljiv rezultat i napori koje je uložio Savjet RTCG kao i personalne promjene rukovodstva nacionalne radio-televizije u oslobađanje od stega vladajuće partije koja je decenijama gušila svaki vid slobode izražavanja, a često i falsifikovala istinu”, istakli su u Abazovićevom pokretu URA.

Kažu da je očigledno  da kod svih struktura polako sazrijeva svijest da je RTCG vlasništvo svih građana i da je njihovo povjerenje jedini mjerodavni parametar uspjeha. Oni ohrabruju i pozdravljaju proces suštnskih i korijenitih reformi u RTCG-u koje su se desile u prethodnom periodu i za koje smatraju da su pravi putokaz ostalim državnim institucijama koje moraju biti prije svega u službi građana.

“URA je u svom programu istakla da su crnogorskom društvu neophodne reforme u gotovo svim oblastima i da je to jedini način kako bi dostigli evropske kvalitete i standarde. Nadamo se i da će Savjet i menadžment RTCG uskoro vratiti u programsku šemu neke od emisija istraživačkog novinartsva poput emsije „Mehanizam“, a čije je emitovanje zabranio prethodni menadžment, kao i da će stimulisati javnu debatu oko svih pitanja koje muče naše društvo”, naglašavju u pokretu URA

Zaključuju da će se “na taj način pokazati jasna distinskicija između prethodnog i novog rukovodstva” i da će to biti “još jedan dokaz da partijskim vojnicima i militantima vladajuće strukture nema mjesta u Javnom servisu.”

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.