Marković: Snažan iskorak Nikšića vidljiv je svima
Sa sastanka

Sastanak sa rukovodstvom opštine Nikšić

Marković: Snažan iskorak Nikšića vidljiv je svima

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa predsjednicima opštine Nikšić Veselinom Grbovićem i Skupštine opštine Radivojem Lalom Nikčevićem da je zahvaljujući brojnim aktivnostima rukovodstva opštine Nikšić napravljen snažan iskorak koji je vidljiv svim građanima.

Premijer je čestitao rukovodstvu opštine Nikšić i građanima Dan opštine – Dan oslobođenja grada – 18. septembar i istakao spremnost Vlade da nastavi da sa rukovodstvom opštine Nikšić radi na daljem razvoju Opštine sa ciljem privlačenja investicija i podizanja kvaliteta života građana.

Predsjednik Opštine informisao je premijera da je finansijska situacija u javnom sektoru u Nikšiću konsolidovana, da se plate redovno isplaćuju, da Opština ne duguje ni jedan euro poreza i doprinosa kao da se sve finansijske obaveze redovno izvršavaju kako prispijevaju. Rukovodstvo opštine Nikšić informisalo je predsjednika Vlade i o projektima koji su uspješno izvedeni poput gradskog kolektora i niza lokalnih vodovoda te o razvojnim planovima koji uključuju, između ostalog, valorizaciju zemljišnih vodnih potencijala i plan podizanja nivoa Aerodroma „Kapino polje“ kako bi mogao biti korišćen za komercijalni saobraćaj.

Na sastanku je zajednički zaključeno da posebno dobru vijest predstavlja činjenica o pojačanoj investicionoj aktivnosti u sektoru izgradnje objekata kao i da predloženi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata pruža nove šanse za razvoj.

Rukovodstvo opštine Nikšić posebno je istaklo da u potpunosti podržava predloženi zakon.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Marko Radojević i sekretarka za finansije Sanija Fatić.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.