DPS: Nadležni organi da reaguju zbog incidenta u Mojkovcu
DPS

Marković demantovao

DPS: Nadležni organi da reaguju zbog incidenta u Mojkovcu

Imajući u vidu sve okolnosti vezane za navodni incident koji se dogodio juče u Mojkovcu, Demokratska partija socijalista poziva nadležne državne organe da utvrde da li je postojala namjera da se u konkretnom slučaju isprovocira incident, navodi se u saopštenju te partije.

Podsjetimo, Demokratska Crna Gora medijima je danas dostavila saopštenje u kome se navodi da je brat premijera Markovića, Radoje, aktivistima te partije uputio "salve uvreda" i prijetnji, što je on demantovao. 

Povodom tog incidenta, u noćnim satima je uslijedio poziv novinara Dana drugom Markovićevom bratu, Svetozaru, kako bi saznao Radojev broj, na šta su, kako su saopštili iz Dana, uslijedile nove prijetnje. 

"Naročito je simptomatično da je uznemirujući poziv, u kasnim večernjim satima, bratu premijera Markovića - licu koje nije politički aktivno ni bilo kako društveno angažovano - stigao od novinara redakcije koja je svoje profesionalne i medijske kapacitete stavila veoma otvoreno na stranu jednog političkog subjekta, tj. Demokrata. Ovakvim sumnjama doprinosi činjenica  da su incidentu prethodila uznemiravanja članova porodice Marković u Mojkovcu upravo od strane aktivista ove stranke", navode iz DPS-a. 

Kako kažu, razumiju primijetni porast nervoze Bečića i družine usljed činjenice da građani svakim danom sve više uviđaju prevarnu politiku njihove partije.

 "Zbog svega navedenog, još jednom pozivamo sve državne organe da efikasnom i djelotvornom istragom utvrde sve činjenice u postupku i prezentuju ih javnosti, posebno što pokušaje izazivanja sličnih incidenata i njihovu jeftinu politizaciju, možemo očekivati i u narednom periodu", poručuju iz DPS-a.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.