URA: Izumirajuća parapolitička organizacija hvata se za slamku
URA

URA: Izumirajuća parapolitička organizacija hvata se za slamku

Iz Građanskog pokreta URA najoštrije su osudili verbalni napad i riječi prijetnje od strane premijerovog brata Radoja Markovića prema aktvistima Demokratske Crne Gore u Mojkovcu ali i niske riječi i vulgarizme od strane drugog premijerovog brata Velizara Markovića, upućenih novinaru Dan-a.

„Još jednom je Demokratska partija socijalista dokazala da je parapolitička organizacija koja metodama zastrašivanja, prijetnji, ucjena pokušava da održi svoju autokratsku vlast. DPS je stranka koja je od svog osnivanja fabrikovala korupcionaške afere, sa političkim protivnicima se obračunavala na najprizemnije načine, kreirala atmosferu straha u kojem su novinari fizički napadani, vozila medijskih kuća paljena, na redakcije medijskih kuća postavljane eksplozivne naprave, a zarobljeni  državni organi nijesu ništa radili kako bi se u potpunosti rasvijetlilo ubistvo nekadašnjeg urednika Dnevnog lista Dan – Duška Jovanovića“ ističu u Građanskom pokretu URA.

Iz pokreta URA ovakve događaju smatraju samo logičkim slijedom svega onoga što je talog u obliku DPS-a stvarao godinama: urušen sistem vrijednosti, bestiđe, nepotizam, posezanje za uličarskim rječnikom, vulgarizam...

„DPS je već sada politički mamut, koji je ovu državu između ostalog unazadio decenijama u kulturnom i civilizacijskom simislu. Oni su takmičenje sa političkim protivnicima i kritičarima sistema  prenijeli na nivo fizičkih obračuna, u verbalnom nadmetanju u javni život unijeli talog zahvaljujući svojoj propagandističkoj mašineriji“, kažu u pokretu URA.

Ipak, kako navode sigurni su da parapolitička organizacija broji svojih zadnjih minut-dva i da je svima jasno da ono što dotakne dno, ne može da tone dalje i da se tu zaustavlja.

„Ko se topi, za slamku se hvata“ – zaključuju u Građanskom pokretu URA

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.