Konatar: Ko zagovara prekid bojkota pomaže DPS
Miloš Konatar

URA se neće vraćati u nelegitimnu skupštinu

Konatar: Ko zagovara prekid bojkota pomaže DPS

Potpredsjednik Pokreta za Promjene i visoki funkcioner Demokratskog Fronta Branko Radulović, poručio je da će biti najglasniji zagovornik povratka u Parlament ukoliko ostatak opozicije ne prihvati uslove zajedničkog djelovanja koje je pred njih ispostavio Demokratski Front.

 Ponuda Demokratskog Fronta oročena je, poručio je Radulović, i ukoliko je ostatak opozicije odbije on će zagovarati povratak Demokratskog Fronta u Parlament kako bi iz skupštinskih klupa, kako kaže, direktno komunicirali sa građanima, da im saopšte istinu i pokažu svoju superiornost u misiji i rješenjima i suprotstave se ovoj neznavenoj vlasti.

Potpredsjednik Građanskog Pokreta URA Miloš Konatar u razgovoru za portal Kodex kaže da je poruka Radulovića paradoksalna a da iz URE imaju samo jedan odgovor. Onaj ko zagovara povratak u Parlament i prekid bojkota samo ide na ruku i pomaže Demokratskoj Partiji Socijalista.

-Zvuči paradoksalno i ironično da sada kolege iz Demokratskog Fronta zagovaraju povratak u Parlament čime bi praktično priznali rezultate posljednjih parlamentarnih izbora i sve neregularnosti koje su se desile tog dana.- poručuje u razgovoru za Kodex potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Radulović je sa druge strane u intervjuu Pobjedi poručio da sumnja da Crna Gora može postati moderno demokratsko društvo jer je ovdje, kako kaže, poremećen sistem vrijednosti i ne postoji prava elita koja društvo vodi u bolju budućnost. Prema Raduloviću, Crna Gora živi život van pravog života, u neistini, jedući samu sebe i svoju budućnost, ubijajući se, sa poremećenim sistemom vrijednosti, mijenjajući svoj identitet, bez prave elite, sa sve manje konkurentnim znanjem i pretpostavkama da će ikada biti moderno demokratsko društvo. Sve to, prema Radulovićevom mišljenju, je dovoljno da ostatak opozicije ili prihvati usove zajedničkog djelovanja sa Demokratskim Frontom ili da se Demokratski Front vrati u Parlament. U taj Parlament URA neće ići, poručuje Konatar.

-Bez obzira na stav Demokratskog Fronta Građanski Pokret URA će ostati dosljedan opozicionom bojkotu Parlamenta, te bez datuma prijevremenih parlamentarnih izbora , kao i otpočinjanja dijaloga o uslovima u kojima će se ti izbori održati, nećemo se vraćati u nelegalnu i nelegitimnu Skupštinu Crne Gore.-poručio je Konatar u razgovoru za Kodex. 

Radulović je višeputa tokom svojih medijskih nastupa poručivao da je jesen krajnje vrijeme da se alternativa okupi i da zajedno da puni demokratski odgovor režimu. Takođe je i poručivao da se, ukoliko do dogovora ne dođe, može desiti da Demokratski Front nastavi svojim putem.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.