SD: Krivokapić opsjednut željom da postane sultan umjesto sultana
Socijaldemokrate CG

SD: Krivokapić opsjednut željom da postane sultan umjesto sultana

Poslanik Ranko Krivokapić juče je, nakon sastanka sa predsjednikom slovenačkog parlamenta, još jednom uveselio crnogorsku javnost svojom izjavom. On je iskoristio da svoj nedosanjani san predstavi javnosti - on, premijer u ime ujedinjene opozicije, doveden na vlast uz pomoć vrhovne komande uglednog parlamentarca i njegovog ministra odbrane, Milana Kneževića, saopšteno je iz Socijaldemokratske Crne Gore.

''Crnogorski narod bi rekao: „baba snila što bi rada bila“. Krivokapić, opsjednut vječitom željom da „postane sultan umjesto sultana“, očekuje da ga još jednom neko iz vlasti pozove na dijalog. Podsjetićemo ga, on i njegovi nalogodavci su više takvih poziva odbili. Stoga se ovo današnje moljakanje ne uklapa u priču o neviđenom uspjehu koji je postignut nedolaskom dijela poslanika na posao u njihovoj političkoj borbi za vlast. Naprotiv, doprinio je isključivo njihovim bankovnim računima'', navodi se u saopštenju.

Osvrnuli su se i na poređenja sa Zambijom, Namibijom i Kongom.

''Podsjetićemo ga, kada govori o Zambiji, Namibiji i Kongu poredeći primanja njihovih građana sa primanjima građana u Crnoj Gori, da su ti podaci u korist naše zemlje sada  bolji nego nakon njegove osamnaestogodišnje participacije u vlasti.  Ali ako kojim slučajem neko naivan i pomisli da u njegovoj izjavi ima nešto i istine, čestitamo ustavopiscu crnogorskome, mučeniku kotorskome, dobrotvoru isključivo ličnome, što je aktivnim učešćem u vlasti uveo Crnu Goru u red zemalja poput navedenih afričkih na ekonomskom planu'', ocijenile su Socijaldemokrate.

Kažu da bi to bilo da je po njegovom i da se on pitao.

''Ipak, odgovorne karike crnogorske vlasti, kako sad, tako i ranije, radile su malo više dok je on sa svojim savjetnicima trošio novac poreskih obveznika na putovanja i ručkove. Kad smo kod realnog poređenja, egzaktni ekonomski pokazatelji pokazuju da je živorni standard u Crnoj Gori znatno bolji nego u navedenim zemljama, u odnosu na pojedine i blizu 20 puta. Ovim je Krivokapić, prije svega, pokazao elementarno neznanje o temi o kojoj se drznuo da govori, a onda i svoju zlonamjernost predstavljajući realno stanje stvari u Crnoj Gori gorim nego što jeste'', saopšteno je iz ove partije.