Nikolić: Krivokapić se sam odao da je bio uključen u zavjeru protiv CG
Andrija Nikolić

Nikolić: Krivokapić se sam odao da je bio uključen u zavjeru protiv CG

Otkrivajući kako je cilj bojkota rušenje vlasti, propali proruski Premijer, potvrdio je da je sve vrijeme bio aktivno uključen u petokolonašku zavjeru protiv Crne Gore. Više nema dileme da Krivokapić, kao samoproklamovani, ali i neiskreni zapadnjak, perfidno negira izvještaje vodećih zapadnih zemalja o ozbiljnosti planirane destrukcije protiv sopstvene države na dan izbora, saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore, Andrija Nikolić.

Podsjećamo da je juče predsjednik Socijaldemokratske partije CG, Ranko Krivokapić, izjavio da se u okruženju bojkot Parlamenta pokazao kao jedini metod koji je mogao da sruši autokratski režim, a s tim u vezi reagovali su iz DPS-a.

''Današnji Krivokapić zaboravlja da je zahvaljujući rezultatima svih izbora, za koje danas tvrdi da nijesu bili regularni, pređašnji Krivokapić 13 godina sjedio u fotelji predsjednika Parlamenta. Za sve to vrijeme, nijednom se nije samostalno izmjerio na izborima, već je nastupao na jedinstvenoj listi koju je vodio uvijek jedan isti čovjek. Onaj, koji ga danas najviše frustrira. Taj politički miraz mu je omogućio da sa 3 procenta podrške, statistički ima 20 odsto, a suštinski više od četvrtine vlasti, jer je pored Predsjednika Skupštine, držao resore policije i saobraćaja,  više pomoćničkih mjesta u ministartstvima, ali i neka od najznačajnijih javnih preduzeća, poput Aerodroma, Morskog dobra, Fonda za zdravstvo, Direkcije za šume, Agencije za intelektualnu svojinu. Zato je otužno, kad  danas o pohari, priča onaj koji je, poharao skupštinsku kasu, trošeći desetine hiljada eura na službena putovanja po svijetu, ne bi li nahranio iluziju o sopstvenom “državničkom” značaju'''', kazao je Nikolić.

On smatra da je pitanje dana kada će Krivokapić ''staviti tačku na svoje političko vjerolomstvo''.

''Ranko Krivokapić je, u međuvremenu, već postao politički marginalac. Do skoro je mnogo toga u Crnoj Gori, zavisilo od njegovih 8 tastera u Skupštini, kada je u puzajućem državnom udaru tokom prethodnog Vladinog mandata, pokušavao da ruši vlast sa pozicija vlasti. Danas, kad se brojčano prepolovio i odselio u opoziciju, oni koji su ga akreditovali za razbijanje prozapadne većine u Crnoj Gori, vjerovatno su ga izbrisali iz telefonskog imenika.Međutim, ostaće gomila građe za hronologe i istoričare, o tome, koliko moralno može da posrne protagonista politike, koja je, prema njegovim riječima, jedina, sve vrijeme bila na pravoj strani istorije, a ugušena u ljubavnom zagrljaju Vojvode Mandića'', ocijenio je Nikolić.

Krivokapića i njegovu partiju Nikolić je nazvao ''posmatračima crnogorskog uspjeha''

''Jedna stvar je ipak tačna, Krivokapić i njegova interesna firma SDP, bili su samo posmatrači svih crnogorskih uspjeha, i to na način, kako je nekad zborio, upravo predsjednik SDP-a: “Ja čitam istoriju, Đukanović je stvara”, navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.