Ucjenjivao Podgoričanku snimkom seksa: Dobio novac pa tražio još
Ilustracija

Ne pregovarati sa ucjenjivačima već ih prijaviti policiji

Ucjenjivao Podgoričanku snimkom seksa: Dobio novac pa tražio još

Podgorička policija podnijela je nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv N.R. (33) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je na štetu sugrađanke M.J. počinio krivično djelo ucjena.

Kako je saopšteno iz Uprave polcije, M.J. je prijavila N.R. policiji pošto je N.R. nastavio da je ucjenjuje nakon što mu je ona predala novac koji je od nje tražio kako ne bi objavio video materijal koji je kompromitujući po njenu čast i ugled.

"Početkom jula ove godine N.R. je od M.J, kako se sumnja, tražio da mu da iznos od 400 eura ili će on u suprotnom, kako je zaprijetio, na društvenim mrežama objaviti snimak njihovog intimnog odnosa. On joj je takođe, sumnja se, prijetio da će osim toga snimak poslati u obrazovnu ustanovu koju pohađa njeno maloljetno dijete kao i da će doći na njeno radno mjesto i njenim kolegama pokazati taj snimak ukoliko mu ne preda traženi novac. Da bi izvršio što veći pritisak na M.J, N.R. je, sumnja se, poslao M.J. fotografiju uslikanu ispred objekta u kojem ona radi. N.R. je takođe M.J. kazao da će, kada mu preda traženu sumu novca, snimak izbrisati", kaže se u saopštenju policije.

Dodaje se da je M.J. je N.R. dala 400 eura za koje je bila ucijenjena vjerujući da će on prestati sa ucjenama i da će snimak izbrisati, ali je N.R. nakon desetak dana, sumnja se, nastavio da joj šalje poruke i da joj traži novac prijeteći da će, ukoliko ne nastavi da mu daje novac, objaviti ovaj i druge snimke kao i intimne fotografije. Tada je M.J. odlučila da N.R. prijavi policiji.

Službenici CB Podgorica su odmah postupili po prijavi oštećene M.J. sproveli su kriminalističke mjere i radnje na dokazivanju predmeta.

"Od N.R. je u policijskim prostorijama uzete izjava u vezi sa navedenim događajem", saopšteno je.

O svemu je upoznat nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv N.R. u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je, na štetu M.J, počinio krivično djelo ucjena.

"Sve potencijalne žrtve ucjene na ovaj ili slične načine savjetujemo da ne pregovaraju sa licima koja ih ucjenjuju, te da se odmah jave policiji i da prijave lice koje pokušava da ih ucijeni kako bi policija odmah reagovala i spriječila posljedice po njihov ugled i imovinu", poručili su iz UP.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.