Nevrijeme u Hrvatskoj, vanredna situacija u Ninu
Foto:Tanjug/AP

Nevrijeme u Hrvatskoj, vanredna situacija u Ninu

Nakon snažnog nevremena koje je juče zahvatilo djelove Hrvatske u Ninu je proglašena vanredna situacija, a jutros je u grad stigla amfibija koja pregledava teren

Kako javlja televizija N1, na području grada Zadra 70 timova vatrogasaca i hrvatske vojske crpe vodu iz poplavljenih objekata na zadarskom području.

Iscrpavanje vode je trajalo cijelu noć, a osim utvrđenih šteta u zadarskoj Opštoj bolnici, bujična poplava privremeno je obustavila rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. 

Načelnik vatrogasne službe Željko Šoša kazao je u razgovoru za Radio Zadar kako se trenutno voda ispumpava na 20 lokacija u Zadru 

"Jutro je mnogo bolje nego što je bio jučerašnji dan, budući da nije bilo novih padavina. Trenutno se ispumpava na 20-ak lokacija. Na području Grada Zadra 70 timova vatrogasaca i vojske cijelu je noć crpilo poplavljene objekte. Najvažnije je da smo riješili bolnicu. Ako bude potrebe, ići ćemo opet", kazao je Šoša koji se zadarskom radiju javio iz katedrale sv. Stošije koja je takođe poplavljena, prenosi B92. 



"Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova i izbjegavaju korišćenje ulica zbog sopstvene sigurnosti. Sve službe su na terenu i rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje čim prije normalizovalo", izvijestili su iz uprave grada Nina, prenosi zagrebački portal "Indeks". 

Dodali su da danas neće biti nastave u OŠ Petar Zoranić, da neće raditi ni vrtić u Ninu, a građanima koji žive na području starog jezgra Grada Nina preporučuje se da ne piju vodu iz slavina.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.