Belgija: Gradonačelniku prerezan vrat, osumnjičen tinejdžer
Izvor:Twiter

Brutalno ubistvo

Belgija: Gradonačelniku prerezan vrat, osumnjičen tinejdžer

Za brutalno ubistvo gradonačelnika belgijskog grada Muskrona, kome je na groblju prerezan grkljan, optužen je jedan tinejdžer, javljaju belgijski mediji.

Alfred Gaden ubijen je na gradskom groblju tako što mu je prerezan vrat. On je pronađen mrtav u blizini njegove kuće, koje je on čuvao i čije je kapije zatvarao svake večeri, javili su belgijski mediji pozivajući se na javnog tužioca.

Belgijska državna televizija RTBF navodi da je osumnjičen 18-ogodišnji muškarac i da je izgleda djelovao iz ličnih razloga, prenosi AP. 

Lokalni novinski servis SudInfo prenio je ranije, pozivajući se na na neimenovane izvore, da se osumnjičeni napadač sam predao policiji i da su motivi ubistva nejasni. 
Slučaj je predat lokalnom tužiocu, a ne nacionalnim antiterorističkim istražiteljima. 

Zemlju je šokiralo ubistvo gradonačelnika, a belgijski premijer Šarl Mišel izrazio je užasnutost njegovom smrću. "Čuo sam za stravičnu, brutalnu smrt Alfreda Gadena. Sve moje misli su sa njegovom porodicom i prijateljima", napisao je belgijski premijer na Tviteru. 

Predsjednik parlamenta za frankofoni jug Belgije Filip Kurar na istoj društvenoj mreži napisao je: "Strašno. U kakvom to svetu živimo?

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.