Srbija: Vjetar rušio stabla i bandere, oluja i u Hrvatskoj i BIH
Ilustracija

Srbija: Vjetar rušio stabla i bandere, oluja i u Hrvatskoj i BIH

Poslije ljetnjih 35 stepeni koliko je u ponedjeljak bilo u Srbiji, stiglo je nevrijeme i spustilo temeraturu za više od 10 stepeni. Oblaci su se premiještali sa juga ka sjeveru donoseći jak vjetar koji je na trenutke bio i olujne jačine.

U Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Loznici vjetar je dostizao brzinu od 80 kilometara na sat. U Beogradu i Prokuplju oluja je oštetila više stabala.

U Paraćinu ima oštećenih krovova i fasada. Zbog pada kontaktne mreže prekinut je saobraćaj u beogradskom željezničkom čvoru.

Nevrijeme je stiglo sa zapada prethodno pričinivši štetu i širom regiona. U Mostaru i Sarajevu jak vjetar čupao je drveće, a više vozila je oštećeno.

Pod vodom su bile sarajevske ulice.

U Zadru je za dva sata palo 130 litara kiše po kvadratnokm metru što se nije dogodilo u poslednjih 30 godina. Jaka oluja poplavila je i dijelove Istre.

Oblačnost se premiješta dalje na sjever i sjevroistok ka Mađarskoj i Rumuniji, javlja Rts.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.