Recept: Ukusna pita sa roštilj kobasicama i kisjelim krastavcima
Ilustracija

Recept: Ukusna pita sa roštilj kobasicama i kisjelim krastavcima

Topi se u ustima.

Sastojci :

Za koru

jaje 1
ulje 60 ml
meko brašno 120 g
prašak za pecivo 1/2 kesice
jogurt 100 ml
so 1/2 kašičice

Za nadjev

roštilj kobasice 4
kiseli krastavci 5-6

Za preliv

jaja 2
kisela pavlaka 200 ml
so 1/2 kašičice

Kako pripremiti

Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, izmiješati, pa dodati brašno, so i prašak za pecivo. Pleh za komisbrot veličine 34x11x7, ili drugi odgovarajući, obložiti papirom za pečenje koji je prethodno navlažen vodom i dobro ocijeđen. Sipati smjesu u pleh, pa preko staviti sa obije strane po dvije oljuštene roštilj kobasice, ukoliko je nejestiv omotač (a mogu i viršle, po želji), a u sredinu kisjele krastavčiće. Kobasicu i krastavce dobro utisnuti u tijesto. Rernu zagrijati na 200 stepeni C i staviti tijesto da se peče. Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake. Vratiti u rernu, pokriti alu folijom i nastaviti pečenje još oko 30-40 minuta. Desetak minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lijepo zapeče. Sjeći kada se prohladi.

 

Žena Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.