Maraš priznao krivicu,
Foto:portalanalitika.me

Određen pritvor do 72 sata

Maraš priznao krivicu, "hekler“ ili „glok“ pribavljeno s ciljem izvršenja teškog krivičnog djela

Ratko Koljenšić (40) iz Nikšića, Nešo Ajković (26) i Dragan Maraš (33) iz Podgorice privedeni su sinoć u Više državno tužilaštvo, nakon što je pretresom vozila u kom su bili pronađen „hekler“ i pištolj „glok“.

Kako je Pobjedi potvrdio branilac okrivljenog Maraša, advokat Vlado Vuković, njegovom klijentu je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

 - Moj klijent je priznao da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, a to je pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela - kazao je Vuković. Policija je u nedjelju pronašla „hekler“ i pištolj „glok“ a Koljenšić je pred inspektorima tvrdio da je oružje njegovo, te da njegovi prijatelji nemaju nikakve veze s tim. Istražitelji će se, ipak, osloniti na rezultate vještačenja, gdje je oružje predato kako bi se otklonile sve sumnje.

Izvori bliski istrazi navode da su nikšićki policajci kontrolisali Koljenšića jer su imali operativne podatke da tročlana grupa posjeduje vatreno oružje, pribavljeno s ciljem izvršenja teškog krivičnog djela.

Sukobi

Koljenšić je u decembru sa Danilovgrađaninom Slobodanom Šaranovićem izašao iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, gdje je proveo tri godine zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića koji slovi za vođu zloglasnog „zemunskog“ klana. Sukobi Koljenšić se tereti da je sa Šaranovićem organizovao likvidaciju Bojovića i protiv njih je bila podignuta optužnica koja je nekoliko puta vraćana na dopunu.

Samo tri mjeseca nakon izlaska iz pritvora, Šaranović je likvidiran na kućnom pragu u budvanskom naselju Dubovica. Ubice su iz automatskog oružja ispalilie 30 hitaca na Šaranovića i nestale, a do danas se taj zločin vodi po NN počiniocu. Koljenšić je u julu odlučio da sporazumno prizna da je sa Slobodanom Šaranovićem, 29. aprila 2013. godine u Beogradu, učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića. Rat Šaranovića i Bojovića počeo je 2009. godine, kada je nestao Slobodan Radonjić, sin Šaranovićevog kuma Danila. U potragu su se uključili Danilo i kum Branislav, koje je trag odveo do Luke Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Ubrzo nakon toga, ubijeni su i Danilo i Branislav. Slobodan Šaranović je za smrt njegovog brata Branislava krivio Luku Bojović. Bojović se nalazi u španskom zatvoru gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava. Španska policija je Bojovića sumnjičila i za više likvidacija u toj zemlji, ali nije bilo dokaza o njegovoj upletenosti.

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.