Radulović: Ako se opozicija ogluši o poziv DF-a, vraćamo se u Skupštinu
Branko Radulović

Da saopšte istinu

Radulović: Ako se opozicija ogluši o poziv DF-a, vraćamo se u Skupštinu

Ukoliko se opozicione kolege ogluše o poziv DF-a za budućnost Crne Gore, biću najglasniji zagovornik povratka u Skupštinu, da direktno komuniciramo sa građanima, da saopštimo istinu i pokažemo svoju superiornost u misiji i rješenjima i suprotstavimo se ovoj neznavenoj vlasti, kaže dr Radulović.

Potpredsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Branko Radulović sumnja da Crna Gora može postati moderno demokratsko društvo jer je ovdje, kako kaže, poremećen sistem vrijednosti i ne postoji prava elita koja društvo vodi u bolju budućnost.

 ''Strašno ali istinito, Crna Gora živi život van pravog života, u neistini, jedući samu sebe i svoju budućnost, ubijajući se, sa poremećenim sistemom vrijednosti, mijenjajući svoj identitet, bez prave elite, sa sve manje konkurentnim znanjem i pretpostavkama da će ikada biti moderno demokratsko društvo'', ističe Radulović.

 On ne vidi Crnu Goru kao lidera evropskih integracija u regionu.

''Danas se, nažalost, na svjetskoj političkoj sceni dešava umiranje i propadanje demokratije i univerzalnih načela, narušava se uspostavljeni poredak, uvode se nove norme ponašanja, dvojne, jedne za kućnu upotrebu a druge za druge. Čovjek čija je najveća tekovina i ideal sloboda postaje sve više samo ekonomski subjekat. Sve su brojniji oni koji tvrde da svijet klizi i da je čak na pragu novog rata, i to nuklearnog, a ne postoji niti jedna tačka na zemaljskoj kugli koja nije u dometu suparničkih raketa. Što očekivati od onih koji mogu za nekoliko minuta proizvesti nuklerni holokaust, a koji su sebi obezbijedili podzemna sigurna staništa za nekoliko mjeseci boravka? Da takvi pošteno i objektivno govore o tamo nekoj Crnoj Gori? Geostrateška pozicija zemlje i marionetska vlast su za te velike igrače primarni. Šta nam je donio NATO u domenu pravde ili ekonomskog blagostanja? Ništa, to sad više niko i ne pominje. Znači, sudbina Crne Gore je u Crnoj Gori, ne van nje. Ambasadori zemalja EU su tražili razgovor sa čelnicima DF-a, što znači da smo važan faktor. Iznijećemo im istinu, a može se očekivati da će se i dalje njihovi formalni i neformalni stavovi o karakteru i trajanju režima mnogo razlikovati'', rekao je Radulović za Pobjedu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.