Skupština nije nadležna za poslanike koji ,,prećute drugo državljanstvo“
Luiđ Škrelja

Lična odgovornot

Skupština nije nadležna za poslanike koji ,,prećute drugo državljanstvo“

Ako je neko od poslanika, prilikom verifikacije mandata, prećutao da ima i drugo državljanstvo osim crnogorskog, što je mimo Ustava i zakona, to je par ekselans njegova lična odgovornost. Skupština nema nadležnost da preduzima bilo kakvu mjeru prema njemu – kaže za Pobjedu Luiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora.

Pojedini mediji ranije su objavili da je poslanik Demokrata Mijomir Pejović državljanin Srbije od 21. avgusta 2009. godine, a otpust je, kako je navedeno, tražio 13. jula ove godine.

Po Ustavu i zakonima Crne Gore, poslanik može biti samo onaj ko ima crnogorsko državljanstvo.

Škrelja kaže da je provjera takvih informacija i preduzimanje mjera u tim slučajevima nadležnost drugih državnih institucija, a ne Administrativnog odbora.

- Administativni odbor nema ništa sa tim, jer ta pitanja nijesu u njegovoj nadležnosti. To bi trebalo da bude lična odgovornost i savjest onoga ko je konkurisao da bude poslanik, a dao je podatke koji nijesu vjerodostojni. To će se dokazati u sudskom postupku – kazao je Škrelja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.