DPS: Uhvaćeni ste u prevari, ne pomaže galama
DPS

DPS: Uhvaćeni ste u prevari, ne pomaže galama

Po svom već ustaljenom receptu, uhvaćeni u laži i prevari, Demagozi pokušavaju da relativizuju svoju krivicu i odgovornost, dizanjem novog oblaka prašine, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su reagovali na saopštenje Demokratske Crne Gore u kome je rečeno da su "još dva visoka funckionera DPS strani državljani".

DPS podsjeća da član 12 Ustavnog zakona Gore Gore glasi: "Svaki građanin Crne Gore koji je, pored crnogorskog državljanstva, na dan 3. juna 2006. godine imao i državljanstvo neke druge države ima pravo da zadrži i crnogorsko državljanstvo. Državljanin Crne Gore koji je nakon 3. juna 2006. godine stekao neko drugo državljanstvo može zadržati i crnogorsko državljanstvo do potpisivanja bilateralnog sporazuma sa zemljom čije je državljanstvo stekao, ali najduže godinu dana od dana usvajanja Ustava Crne Gore".

bogdanovic2

"Funkcioneri Demokrata Vladimir Jokić i Mijomir Pejović su potpuno svjesno i dobrovoljno podnijeli zahtjev za dobijanje državljanstva Republike Srbije nakon ovih datuma propisanih Ustavnim zakonom, a zatim učestvovali na izborima u Crnoj Gori kao strani državljani. Jedini koji su zbog sopstvenih poslovnih interesa prekršili Ustav i zakone države Crne Gore i koji su obmanuli crnogorsku javnost su Jokić, Pejović i njihovi Demagozi. Ovakvo ponašanje Demagoga i ne čudi. Mogu da budu državljani i Gane ako je to profitabilno. Ništa nas od njih ne iznenađuje, pa ni kad njihov generalni sekretar i poslanik u Parlamentu, Boris Bogdanović stavi na svoj facebook profil da živi u Beogradu, glavnom gradu strane države. Umjesto što dižu prašinu, blateći nasumično ljude i institucije bez ikakvih dokaza, predlažemo Demagozima da pokrenu postupke i dokažu sve navode kojima ovih dana uzaludno stvaraju galamu. U suprotnom, za lažno optuživanje se takođe snosi odgovnost, jednako kao i za dvojno državljanstvo stečeno nakon 3. juna 2006. godine.", navodi se u saopštenju DPS.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.