Demokrate Brglezu: Dobrodošli u najljepšu zemlju koja se nalazi u kandžama jednog čovjeka i jedne partije
Demokrate

Demokrate Brglezu: Dobrodošli u najljepšu zemlju koja se nalazi u kandžama jednog čovjeka i jedne partije

Funkcioneri Demokratske Crne Gore poželjeli su predsjedniku slovenačkog parlamenta Milanu Brglezu srdačnu dobrodošlicu u najljepšu zemlju, a koja se nalazi u autoritarnim kandžama jednog čovjeka i jedne partije, saopšteno je danas iz te partije.

Zdenka Popović, potpredsjednica i poslanica Demokrata, Momo Koprivica, potpredsjednik i poslanik Demokrata i Danilo Šaranović, predsjednik Mladih Demokrata i poslanik danas su razgovarali sa visokom delegacijom slovenačkog parlamenta na čelu sa Brglezom, a sastanku je prisustvovao i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik.

"Oni su predočili i podsjetili da se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj, ekonomskoj, socijalnoj i institucionalnoj krizi. Ta kriza traje skoro tri decenije, a eskalirala je 2016.godine od kada 39 opozicionih poslanika bojkotuju rad u plenumu i rad radnih tijela Skupštine Crne Gore. Poslanici i funkcioneri Demokrata jasno su saopštili da je bojkot najefikasnije sredstvo u borbi protiv autoritarnog i diktatorskog režima u poslednjih 30 godina, imajući u vidu da se njegov efekat ne može od rezima niti obesmisliti niti umanjiti", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da su uslovi za prekid bojkota određivanje datuma novih parlamentarnih izbora i novih lokalnih izbora u Nikšiću, pravno, političko i bezbjednosno razrješenje afere državni udar i stvaranje uslova za iole fer i slobodne izbore.

"Od tih uslova Demokrate nikad neće odustati i oni moraju biti do kraja i u potpunosti ispunjeni", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.